Curry, con 20 puntos no último cuarto, empurra aos Warriors ante os Cavaliers de Rubio

LA VOZ

David Richard

89-104 | O base español fixo 10 tantos nun partido no que recibiu o recoñecemento da NBA polos seus actos solidarios

19 nov 2021 . Actualizado á 10:50 h.

A actuación de Stephen Curry no último cuarto do partido que enfrontou na noite do xoves aos Golden State Warriors contra os Cavaliers, cando anotou 20 puntos, acabou coas esperanzas do equipo de Ricky Rubio e sentenciou o marcador final cun 89-104 para os de San Francisco. Curry acabou o partido como o máximo anotador con 40 puntos, 4 rebotes, 6 asistencias e 2 roubos de balón. O seu compañeiro Draymond Green conseguiu 14 rebotes, os mesmos que o pivote de Cleveland, Ed Davis. Nos Cavs, o escolta Darius Garland foi o máximo anotador con 25 puntos mentres que o base do equipo, o español Ricky Rubio sumou 10 puntos, 5 asistencias e 2 roubos de balón.

Os Warriors tíñano todo ao seu favor. Chegaban a Cleveland como líderes da Conferencia Oeste, con 12 vitorias e só dúas derrotas. Mentres, os Cavaliers eran os sextos da Conferencia Este con nove vitorias e sete derrotas. O equipo de San Francisco tamén gañara o últimos oito partidos de tempada regular contra os de Cleveland: desde decembro de 2016 os Cavs non gañan aos Warriors. Pero ademais, os Cavs sufriron a baixa de seis xogadores habituais na aliñación, entre eles Collin Sexton, Evan Mobley, Jarrett Allen e Lauri Markkanen. A pesar das baixas, os Cavs expuxeron desde o principio graves problemas para os de Curry. Nos tres primeiros minutos do partido, os Warriors foron incapaces de anotar un só punto, o que permitiu aos locais adiantarse 10-0 no marcador. Foi Curry o que inaugurou o marcador para os Warriors cun triplo. Os Cavs, con Rubio ordenando o xogo, Darius Garland executando as canastras e Ed Davis dominando baixo os aros, mantiveron a presión o que permitiu aumentar a vantaxe a 13 puntos, 22-9. Pero coas rotacións, os de Cleveland perderon a concentración e os Warriors non perdoaron: castigaron aos locais cun parcial de 2-15 que empatou o partido a 24-24 á falta de 1.15 minutos para o final do primeiro cuarto. Unha canastra de Rubio e unha asistencia do español a Kevin Love, que anotou un triplo, permitiron aos de Cleveland acabar os primeiros puntos por diante, 29-27. No segundo cuarto, a dinámica foi similar, con ningún dos dous equipos capaces de pór terra por medio no marcador. Os Warriors empezaron o segundo cuarto máis elevados e conseguiron acumular unha vantaxe de catro puntos, 31-35. Pero os Cavs reaccionaron e volveron tomar a dianteira grazas á actuación do veterano Davis que reboteaba e anotaba desde todas as posicións.

Cando chegou o descanso, os Cavs estaban tres puntos por diante, 54-51, con Garland como máximo anotador do partido con 18 puntos mentres que Davis era o máximo reboteador con 13. Curry contaba con 15 puntos dos que 12 foron froito de catro triplos de sete intentos mentres que o seu compañeiro Nemanja Bjelica contabilizaba 14 puntos. Pola súa banda Rubio sumaba cinco puntos e 3 asistencias. Á volta do descanso, os Cavs apertaron o acelerador cun Love elevado e un maior acerto anotador de Rubio. Love encestó no terceiro cuarto dous de tres triplos intentados e totalizou 11 puntos. Pola súa banda Rubio fixo cinco puntos, cun triplo e un tiro de dous. Os de Cleveland anotaron un total de 27 puntos no terceiro cuarto, 10 puntos máis que os Warriors, onde Curry só puido anotar 5 puntos e Andrew Wiggins 6. Cun 81-68 no marcador para os Cavs iniciouse o último cuarto. Pero os 13 puntos de vantaxe dos locais disipáronse rapidamente. En menos de catro minutos, tres triplos consecutivos de Curry e dúas canastras de Damion Le colocaron un empate, 81-81, no marcador. A presión defensiva dos Warriors, unha das mellores da NBA, baleirou aos Cavs que só puideron anotar os seus dous primeiros puntos do último cuarto cando quedaban 6.30 minutos para o final do partido. Para entón xa era tarde. Curry, que «só» anotara 20 puntos nos tres primeiros cuartos, soltou a boneca e acabou con todas as esperanzas dos Cavs. O base dos Warriors anotou outros 20 puntos no cuarto período. Mentres, os de Cleveland afundíronse: o equipo de Ohio só fixo oito puntos nos últimos 12 minutos do partido, o que sentenciou o marcador final a un 89-104.

Antes do inicio do partido, Rubio recibiu un premio da NBA en «recoñecemento dos seus continuos esforzos para mellorar a vidas de nenos e familias, particularmente aqueles impactados polo cancro». É a quinta vez que a NBA entrega o premio a un xogador polo seu labor desde o fin da tempada regular ao comezo da seguinte tempada. A NBA recoñece desta forma o labor en España e Estados Unidos da Fundación Ricky Rubio para mellorar a experiencia hospitalaria dos pacientes de cancro e as súas familias. A nai de Rubio foi diagnosticada con cancro de pulmón en 2012 e morreu a causa da enfermidade en 2016. O xogador español sinalou a través dun comunicado que estaba honrado por recibir o premio e engadiu que «hai moitos xogadores da NBA que están a traballar nas súas comunidades e son afortunado de ser elixido»