O Río Breogán gardou para o final a súa mellor versión

Óscar Cela

Un parcial de 24-9 no último cuarto do partido salvouno doutra derrota ante o TAU Castelló: 77-75

23 abr 2021 . Actualizado ás 18:44 h.

Ao Río Breogán abondáronlle 10 minutos da súa mellor versión para cobrarse o ansiado desquite ante o TAU Castelló e pór a recado o liderado da liguiña de ascenso. Os celestes afrontaron o último cuarto con 13 puntos por baixo no marcador, despois de 30 minutos sen continuidade no seu xogo. e acabaron levándose a vitoria nun final taquicárdico grazas a un parcial de 24-9.

A diferenza do partido anterior no Pazo ante o HLA Alacante, o encontro arrincou cos dous equipos co freo de man sen baixar, con máis fallos que acertos e o marcador movéndose a un ritmo parsimonioso. Xa se consumiu máis de medio cuarto e ningún conseguira pór dous díxitos no seu cuadrícula. O Breo, con problemas de fluidez no ataque estático e dificultades para contrarrestar a superioridade física de Tomas Pavelka (2,17) no poste baixo, inspirouse coa saída a escena de Sergi Quintela e dúas canastras consecutivas de Kevin Larsen que lle permitiron acadar o final da primeira manga cunha pequena vantaxe.

Os momentos de lucidez cos que pechou o acto inicial trasladounos ao segundo cuarto. Mateo Díaz, Iván Cruz e Israel Gutiérrez achegaron frescura e mellores ideas ao plan dun Río Breogán que nun abrir e pechar viuse 10 puntos arriba (26-16). Un parcial de 9-2 en pouco máis dun minuto e medio que invitaba os afortunados que viron o partido no Pazo a pensar que se consumaría o desquite. Pero os de Epi volveron caer nos erros do comezo e a vantaxe foi minguando de forma paulatina. O TAU sacaba petróleo das dificultades do Breo para anotar e non só conseguiu estreitar o electrónico, senón que ademais se foi ao descanso con vantaxe grazas a un parcial de 3-12 no tramo final. «Vai tocar sufrir», empezábase a temer na bancada.

O terceiro cuarto comezou con Sergi Quintela acumulando máis méritos para ser elixido como un dos mellores homes nos celestes. Seis puntos consecutivos seus volvían pór ao Breo por diante dun TAU que volveu explotar os centímetros de Pavelka e o atasco ofensivo ao que volveu ao Breo para asinar un parcial de 6-19 que facía tremer os cimentos do Pazo. Epi buscou con afán a reacción con retoques e rotacións, pero lonxe de mellorar, as cousas foron a peor pola efectividade do equipo castellonenco nos triplos. O último cuarto ía comezar co TAU bastante distanciado no luminoso (53-66). Unha desvantaxe que se antollaba insalvable co rendemento e as porcentaxes ata ese momento.

Pero con tanto talento no grupo, dar por morto ao Breogán é un grave erro. Cun parcial de 10-0 volvía abrirse o partido. O TAU xa non acertaba nos triplos e mantíñase con vida grazas ao acerto nos tiros libres, un recurso que tamén soubo espremer o equipo de casa por mediación de Salva Arco cando ao partido xa só lle quedaban segundos. Outra vitoria a base de garra e calidade.