Un Angeliño estelar marca un gol, dá outros dous, lanza ao Leipzig e elimina ao Manchester United

ANNEGRET HILSE | REUTERS

O lateral de Coristanco, que en xaneiro cumprirá 24 anos, suma sete tantos esta tempada

08 dic 2020 . Actualizado ás 23:54 h.

O lateral galego Angeliño liderou hoxe, cun gol e dúas asistencias, a vitoria do RB Leipzig por 3-2 ante do Manchester United que lle dá ao equipo alemán a clasificación a oitavos de final da Liga de Campións e envía aos británicos directamente á Europa League. No minuto 2 Angeliño abriu o marcador, ao definir de zurda dentro da área tras recibir un pase cruzado de Marcel Sabitzer desde a banda dereita. Era a primeira xogada ofensiva do partido e, á vez, un anuncio do que marcaría o primeiro cuarto de hora. O Manchester United non soubo que facer co xogador español que unha e outra vez chegaba relativamente libre ao centro ou ao remate.

No minuto 7, esta vez a pase de Dani Olmo, Angeliño chegou unha vez ao remate pero o seu disparo resultou demasiado débil e non foi ningún problema para David de Gea. No 13 chegou o segundo gol, marcado por Haidara. A xogada iniciouna o propio Haidara na banda dereita. Daquela o balón, con escala en Sabitzer preto da media lúa, chegou a Angeliño, de quen outra vez a defensa do United pareceu esquecerse e cuxo centro ao segundo poste aproveitou Haidara para marcar de primeira.

O terceiro estivo preto, no minuto 16, cando Emile Forsberg rematou desviado, outra vez a centro de Angeliño. O coruñés serviu o centro, xa no segundo tempo, para que Justin Kluivert colocase o terceiro desde o bordo da área pequena. O United seguiu insistindo e volveu meterse no partido primeiro cun gol de penalti de Bruno Fernandes no 80 e logo cun gol de cabeza de Paul Pogba no 83, pero xa non logrou reverter a derrota.

Angeliño leva anotados sete goles nos 17 partidos que leva disputados esta tempada entre Bundesliga, Champions e Copa Alemá. O galego é o máximo anotador do equipo alemán na Bundesliga e suma ademais seis asistencias de gol. Co desta noite, marcou tres goles na Liga de Campións