Mick, o fillo de Michael Schumacher, logra en Hungría a súa primeira vitoria en F2

Zsolt Czegledi | EFE

Celebraraa xunto á súa nai, a súa avoa, a súa irmá e o noivo desta, que o acompañan en Budapest, mentres o seu pai continúa a súa recuperación

04 ago 2019 . Actualizado á 22:39 h.

O alemán Mick Schumacher (PREMA Racing), fillo do séptuple campión mundial de Fórmula Un Michael Schumacher, comezou a pisar este domingo as pegadas do mito, ao lograr a súa primeira vitoria na F2 en Hungría, onde gañou a segundo das dúas carreiras dese campionato disputadas esta fin de semana no circuíto de Hungaroring.

Schumacher foi o mellor na carreira curta disputada na pista das aforas de Budapest -de 4.381 metros, á que se deron 28 voltas para completar un percorrido de 122 quilómetros-, que gañou cun segundo e catro décimas de vantaxe sobre o xaponés Nobuharu Matsushita (Carlin), cuxo ataque contivo nas últimas voltas para festexar do mellor xeito posible o seu primeiro podio na categoría: desde o banzo máis alto do mesmo.

«Estou moi contento de que se acabou a mala sorte. Non foi unha vitoria doado. Tiven que ir todo o intre controlando a Nobuharu (Matsushita), sobre todo no último sector. Na primeira curva sempre se me achegaba; logo eu dediqueime a tirar todo o que podía, pero intentando conservar pneumático, ao mesmo tempo. As gomas ían moi ao límite, ao final», recoñeceu, este domingo, na rolda de prensa posterior á carreira, o fillo do mito.

Mick acompañaba ao seu pai o día que este sufriu o grave accidente de esquí, a finais de 2013, en Meribel -nos Alpes franceses- do que aínda se está recuperando.

O francés Jean Todt, actual presidente da FIA (Federación Internacional do Automóbil) e que tantos éxitos compartiu con 'Schumi' cando este brillaba de vermello, indicou recentemente que o astro de Kerpen estaba mellor e que vira xunto a el, por televisión, o Gran Premio de Alemaña, hai unha semana.

Este domingo, Schumacher pai poderá estar ben orgulloso do seu fillo, gañador nunha pista na que el se impuxo catro veces en F1: Mick, que rodou cos Ferrari vitoriosos do seu pai, hai dous anos, en Spa (Bélxica); e o pasado domingo, en Hockenheim (Alemaña), xa comeza a pisar sobre as pegadas do seu proxenitor.

«É moi especial este triunfo, si», admitiu Schumacher fillo. «O primeiro triunfo, na categoría que sexa, sempre é o máis difícil, pero unha vez que o logras dáte máis confianza», comentou Mick, ao que aínda lle queda camiño por percorrer: tras a súa vitoria deste domingo é undécimo no certame, con 45 puntos, a 151 do líder, o holandés Nick de Vries (ART Grand Prix), sexto este domingo.

E por iso, non fará ningunha tolemia para festexar esta vitoria. Celebraraa xunto á súa nai, a súa avoa, a súa irmá e o noivo desta, que o acompañan en Budapest, segundo explicou o riseiro Mick tras gañar no Hungaroring.

O fillo do 'Kaiser' -cuxos sete títulos (1994 e 1995, con Benetton; e entre 2000 e 2004, con Ferrari) e 91 vitorias non iguala ninguén na categoría reina do motor-; gañou unha carreira na que o brasileiro Sergio Sette Camara (DAMS) foi terceiro; e na que, ao ser oitavo o sábado, arrincou desde a 'pole' dunha grella cuxos primeiros oito postos, os domingos, quedan definidos, en orde inversa, polo resultado da proba longa do día anterior.

Mick, de 20 anos -que o curso pasado gañou o campionato de Fórmula 3- non cometeu erros, contivo os ataques de Matsushita e festexou a que ata o momento é a súa vitoria máis importante. «É xenial», explicou, nada máis baixar do coche. «Foi unha gran carreira, pero non foi doado», precisou, inmediatamente despois.

«Tiven que xestionar os pneumáticos, que acabaron desgastado; e as últimas voltas non deixei de mirar o retrovisor. Matsushita presionou moito, pero ao final puiden gañar; e estou moi contento. Mil grazas ao equipo», apuntou o mozo Schumacher, cuxo mellor resultado ata o momento era o cuarto que lograra no Red Bull Ring de Spielberg (Austria), a finais de xuño.

'Schumacher II' (ou 'Schumacher III', se contamos ao seu tío Ralf, gañador de sete carreiras en F1) naceu o 22 de marzo de 1999 na localidade suíza de Vufflens-le Chateau, cando o seu pai xa gañara dous Mundiais con Benetton xunto ao italiano Flavio Briatore, tamén 'descubridor' do dobre campión mundial asturiano Fernando Alonso, curiosamente o piloto que o 'destronou' en 2005.

Cando Mick naceu, o seu pai aínda non iniciara a súa gran serie triunfal con Ferrari, coa que debutara en 1996. É máis, o 'Kaiser' aínda 'rumiaba' non puntuar, días antes do seu nacemento, no Gran Premio de Australia, a primeira dese ano (foi oitavo; e nos puntos entraban seis), que, para máis 'inri' gañara o seu compañeiro de entón na 'Scuderia', o norirlandés Eddie Irvine; que logrou ese día a primeira das súas catro vitorias en F1.

Michael non gañaría o seu terceiro Mundial ata un ano despois, cando arrincou a súa serie gloriosa de cinco títulos seguidos, que abarcou entre 2000 e 2004, elevou a sete as coroas do 'Kaiser'; e á que puxo fin Alonso en 2005, cando gañou o primeiro dos seus dous títulos seguidos, con Renault.