Icardi arrúinalle a noite a Malcolm

EFE

STEFANO RELLANDINI | REUTERS

Un gol do arxentino no 87 impide a vitoria dos de Valverde que xa están clasificados

06 nov 2018 . Actualizado á 23:03 h.

O Barcelona converteuse hoxe no primeiro equipo clasificado matematicamente para os oitavos de final da liga de Campións ao empatar 1-1 no campo do Inter de Milán nun choque no que de feito os azulgranas obtiveron un premio menor ao merecido.

O equipo español xogou finalmente sen Lionel Messi, quen non sentiu boas sensacións nas horas previas tras superar unha fractura no seu brazo dereito, aínda que o seu rendemento foi case impecable. Pero fáltolle a efectividade que lle sobrou en moitos outros partidos desta tempada para sentenciar tamén o liderado do grupo.

O brasileiro Malcom adiantou ao Barcelona aos 82 minutos e o arxentino Mauro Icardi pechou as táboas a tres minutos do final nunha final tolo que non agraciou ao equipo español.

A primeira parte do Barcelona xa foi case perfecta. Só lle faltou o gol. Pero o seu dominio foi humillante e creou non menos de cinco ocasiones de marcar moi claras, sempre con Luis Suárez como estilete.

O uruguaio volveu facer un encontro sensacional para demostrar que con Messi fóra pódese confiar nel para asumir o liderado do equipo. Tanto por xogo como por carácter. Só botou de menos o gol.

O Inter quixo facer unha presión adiantada e mostrar algo de ambición, pero o Barcelona pronto sufocou os seus simulacros de rebeldía grazas a unha presión perfectamente sincronizada e bo criterio para manexar o balón.

Ousmane Dembélé foi o substituto de Messi e puxo profundidade, mentres Ivan Rakitic e Arthur dominaron a pracer o centro do campo e o ritmo do choque. O resto correspondeu a Suárez, que deu un recital a pesar da súa falta de puntería.

O descanso chegou entre queixumes azulgranas polas oportunidades perdidas e os suspiros de alivio por parte dun Inter que sufriu o indecible para sacar o balón xogado desde atrás. Ante esta perspectiva, Icardi pasou inadvertido, aínda que se reservaría un papel estelar para o final.

A segunda metade tamén foi trepidante, aínda que o Inter ensinou máis as súas garras ao atopar máis espazos. As chegadas de perigo sucedéronse nunha e outra área, aínda que sempre deu a sensación de que o gol do Barcelona estaba máis preto.

Ao técnico español Ernesto Valverde non lle gustou tanta ida e volta e puxo no campo a Arturo Vidal a 20 minutos do final. Máis transcendente sería a entrada de Malcom aos 81 minutos porque dous minutos despois o brasileiro marcou o seu primeiro tanto coa camiseta azulgrana ao definir con calidade nunha brillante acción persoal.

Con todo, ao Inter quedou unha bala máis e aproveitou unha das escasas concesións da  defensa barcelonista. Sergio Busquets estivo desatento e Icardi non perdoou nun gol que definiu a súa característica de dianteiro de área.

Aí acabou un encontro disputado a unha velocidade de vertixe e no que o Barcelona pechou a clasificación a oitavos de final, aínda que quedou pendente de asegurar o liderado. Seguramente o mereceu, aínda que botou de menos o que outras veces tanto lle sobrou: a efectividade.