Munir evita o desastre

La Voz / Axencias

PAU BARRENA

O Barcelona empata na casa ante o Athletic e enlaza o seu terceiro partido sen gañar

29 sep 2018 . Actualizado á 21:08 h.

O Barcelona profundou hoxe a súa crise ao non poder pasar do empate 1-1 ante o Athletic de Bilbao no primeiro partido de Lionel Messi como suplente na presente edición da liga española.

Sentado no banco durante 55 minutos, o astro arxentino viu como os dirixidos por Eduardo Berizzo aproveitaban os múltiples desaxustes dos seus compañeiros para adiantarse no marcador por medio de Óscar de Marcos xusto antes da pausa, no minuto 41'.

O seu descanso, na sétima data, non durou moito máis. O 10 saltou á cancha no segundo parcial e das súas botas saíu o disparo cuxo rexeite Munir converteu en gol. Corría o minuto 84' e o Camp Nou estalou.

Pero nin sequera así conseguiron os azulgrana evitar o terceiro tropezo consecutivo nunha semana de espanto. O punto rescatado foi un consolo menor fronte aos sete deixados polo camiño en apenas tres partidos.

Catorce suman os dirixidos por Ernesto Valverde despois de igualar co Xirona, caer de xeito sorprendente na cancha do Leganés e empatar de novo fronte a un Athletic que non necesitou facer grandes cousas para evidenciar as falencias do vixente campión español.

O día no que Valverde decidiu dar descanso a Messi e a Sergio Busquets, o Barcelona saíu do primeiro parcial coas peores noticias.

E non só polo gol de De Marcos que, por quinto partido consecutivo, obrigou aos azulgrana para remar contra corrente. Senón polo caos que reinou no seu xogo e ninguén conseguiu ordenar.

Á habitual fraxilidade defensiva, que se mantivo con Gerard Piqué e Clément Lenglet no centro da zaga, sumouse a falta de control dun mediocampo insólito: Sergi Roberto, Ivan Rakitic e Arturo Vidal

Fronte a un Athletic presionante, o adestrador azulgrana apostou pola versión máis física da súa liña creativa. E non resultou. Cambiado de perfil, Rakitic resultou intranscendente. A Sergi Roberto custoulle facer de Busquets. E Vidal, o máis acertado de todos, acabou deixando o seu lugar a Messi no inicio do segundo parcial.

Do volante chileno foi o pase que deixou a Luis Suárez só ante Unai Simón na ocasión máis clara do Barcelona nos primeiros 45 minutos. O seteiro vasco interveu de xeito maxistral.

Onda Philippe Coutinho, claramente máis cómodo como dianteiro, o uruguaio protagonizou as accións de maior perigo dos de Valverde.

Na área contraria, Iñaki Williams desaproveitou as mellores oportunidades dos de Berizzo ata que De Marcos atrapou un bo balón de Susaeta ao segundo pau para cruzalo ante Marc André Ter Stegen.

Co Tottenham e o Valencia no horizonte, ao adestrador do Barcelona non lle quedou máis remedio que modificar os seus plans tras a pausa. Sergi Roberto, cun golpe, deixou o seu lugar a Busquets. Munir, providencialmente, substituíu ao desacertado Ousmane Dembélé.

Entre medio, Messi xa ingresara na cancha coa complexa misión de ordenar o caos. A súa soa presenza intimidou aos de Berizzo, que se botaron máis atrás.

O Barcelona gañou en profundidade. Pero pouco máis. Que o choque pasase a xogarse na área vasca, apenas modificou o panorama. En parte, porque os paus se aliñaron co Athletic. No 61' e no 76' evitaron o empate azulgrana tras disparos de Coutinho e Messi.

Pero tanto insistiron os de Valverde que, finalmente, tras un dobre remate do incansable Messi, Munir atrapou o rexeite e igualou.

Os azulgrana gozaron aínda dalgunha ocasión para quedarse cos tres puntos, pero acabaron perderon dous.

Ficha técnica

1 - FC Barcelona: Ter Stegen; Semedo, Piqué, Lenglet, Jordi Alba; Sergi Roberto (Busquets, min.51), Arturo Vidal (Messi, min.55), Rakitic; Coutinho, Suárez e Dembélé (min.80).

1 - Athletic Club: Unai Simón; de Marcos, Yerai, Iñigo Martínez (Nolaskoain, min. 24), Balenziaga; Raúl García, Dani García, Beñat (San José, min.67); Susaeta, Williams (Adúriz, min.78) e Yuri B.

Goles: 0-1, min.41: de Marcos. 1-1, min.84: Munir.

Árbitro: Jaime Latre (Comité Aragonés). Mostrou cartolina amarela Yerai (min. 51), Rakitic (min.77), Busquets (min.89), Messi (m.93) e a Nolaskoain (min.90).

Incidencias: Asistiron ao encontro 78.015 espectadores, en partido de LaLiga disputado no Camp Nou correspondente á sétima xornada.