O Barça empata ante Xirona e segue líder igualado a puntos co Madrid

La Voz / Axencias

ALBERT GEA

Primeiro tropezo en Liga dos de Valverde que chegaron a ir por detrás no marcador e que xogaron con dez tras a expulsión de Lenglet nun ditame do VAR

23 sep 2018 . Actualizado á 22:58 h.

O Barcelona sufriu hoxe o seu primeiro tropezo na liga española de fútbol ao empatar 2-2 co Xirona nun accidentado duelo que xogou con dez homes durante unha hora.

A expulsión con vermello directa do francés Clément Lenglet aos 35 minutos de xogo marcou o duelo pola quinta data e, aínda así, o campión español mostrou capacidade de reacción.

Fíxoo en inferioridade para rescatar un punto despois de que os dirixidos por Eusebio Sacristán puxéseo contra as cordas cun dobrete do uruguaio Cristhian Stuani (45' e 51'). O arxentino Lionel Messi avanzara aos azulgrana no minuto 19 e o catalán Gerard Piqué logrou igualar no 63'.

Manchar o seu impoluto expediente -enlazaran catro vitorias- non impediu que os homes de Ernesto Valverde recuperasen, cos mesmos 13 puntos que o Real Madrid, a cima da liga.

Houbo de todo no duelo catalán o día en que Valverde decidiu dar descanso a ningúns dos seus habituais, rodar ao brasileiro Arthur e ao  chileno Arturo Vidal e probar a defensa que probablemente aliñará no próximo partido de Champions, obrigado pola expulsión do francés Samuel Umtiti na estrea.

Lenglet ocupou o seu lugar, pero apenas por 35 minutos. O defensa galo foi expulsado entón por unha cotenada sobre Pere Pons, nunha controvertida decisión do árbitro, que, no entanto, consultou o VAR.

A expulsión con vermello directa de Lenglet cambiou por completo un duelo que o Barcelona dominara ata entón a pracer.

Messi, que hoxe se converteu no futbolista estranxeiro con máis partidos na liga ao acadar o número 423, abrira o marcador ao culminar ao primeiro toque, coa zurda, unha grande asistencia de Arturo Vidal.

Todo parecía marchar rodado para o campión español. Ata que Lenglet foise á rúa. E Valverde tivo que reacomodar o equipo. Optou por atrasar a Sergio Busquets e agardar ao segundo parcial para dar entrada a Umtiti.

Foi unha decisión arriscada: o Xirona aproveitou unha mala cobertura defensiva do propio Busquets e de Piqué para empatar 1-1.

Stuani anticipouse ao central catalán nun pase longo, volteó como unha exhalación e superou de xeito impecable a Marc André Ter Stegen.

Así as cousas, o adestrador do Barcelona tivo que tomar decisións durante a pausa e apostou por que Umtiti substituíse a Ousmane Dembélé.

Pero Stuani, de novo, puxo en cuestión o seu plan ao avanzar ao Xirona cun gran gol. O dianteiro uruguaio rematou de xeito implacable un rexeite de Ter Stegen, despois de que o seteiro azulgrana lograse despexar un disparo do incansable Portu.

Nada puido facer ante o obús do goleador suramericano e ao Barcelona tocoulle remontar.

Messi avisou á hora de partido cun lanzamento de falta que se estrelou na escuadra de Yassine Bono. Piqué, cun cabezazo pouco ortodoxo, concretou. Foi despois dunha xogada na que o seteiro marroquí xa rexeitara un disparo de Luis Suárez que levaba veleno.

A partir de entón, o campión español, xa con Philippe Coutinho e Ivan Rakitic sobre a cancha, retomou o control de duelo. E acosou ao Xirona ata o infinito.

Aos dirixidos por Sancristán non lles quedou máis remedio que recuar e recuar. O cansazo, no entanto, afectou nos azulgrana, que a pesar de as diversas ocasións coas que contaron non lograron voltear.

O Barcelona cedeu así os seus primeiros dous puntos na liga, pero mantén o mando do campionato do doméstico.