Piquei salva ao Barcelona da piscina de Cornellá

DPA

ALBERT GEA | REUTERS

O defensa, protagonista da previa ante os pericos, rescata un punto tras igualar o gol de Gerard Moreno

04 feb 2018 . Actualizado á 20:24 h.

O Barcelona mantivo hoxe a súa condición de invicto na presente edición da liga española de fútbol ao conseguir un empate 1-1 na casa do Espanyol a última hora grazas a un gol salvador de Gerard Piqué.

O Barcelona salvou a súa serie para sumar 18 vitorias e catro empates na liga española. Esta vez estivo preto de caer, pero Piqué acudiu ao seu rescate para defender a marca de 22 partidos sen perder no torneo español, a mellor marca da súa historia.

O partido de rivalidade entre os dous equipos non defraudou a pesar de comezar coa sorprendente suplencia de Lionel Messi e o líder español contestou por mediación de Piqué a un tanto anterior de Gerard Moreno, quen a punto estivo de tombar aos azulgranas na  disputa da vigesimosegunda xornada.

O Barcelona estaba avisado, pois o Espanyol xa lle gañara 1-0 na ida dos cuartos de final da Copa do Rey a pesar de que logo fose o equipo azulgrana o que pasase. Ademais, o conxunto local actuou extramotivado despois de sentirse menosprezado por unhas recentes declaracións do propio Piqué e de Sergio Busquets.

A primeira noticia chegou coa aliñación de Ernesto Valverde, que deixou no banco a Messi por primeira vez na presente edición da liga. Tamén quedaron fose titulares como Jordi Alba, Sergi Roberto ou Ivan Rakitic.

A primeira parte foi moi igualada, aínda que pasaron moi poucas cousas. Principalmente, un disparo de Coutinho que se estrelou na madeira. Foi todo o que fixo o flamante e multimillonaria fichaxe do Barcelona.

O paso dos minutos baixo unha insistente e copiosa choiva faría enorme madeixa no estado do terreo, que se enchería de charcos durante a segunda parte. A esta continxencia adaptaríase mellor o Espanyol.

Á hora de xogo entrou Messi, pero o seu impacto no xogo foi nun primeiro momento reducido, máis aló do centro para o gol do empate de Piqué. A auga non favorece precisamente as súas características. Aos poucos, o Barcelona comezou a diluírse mentres o seu rival comezaba a voar por amais dos charcos.

O gol local chegou aos 66 minutos. Ter Stegen sacou mal desde o seu arco e Digné non actuou coa contundencia esixida. De tal forma que a pelota se foi cara a Sergio García, quen puxo un espectacular centro para que Gerard Moreno cabecease á perfección. Foi un gol dunha factura impecable que levou o delirio á inchada local.

Entón o Barcelona ir arriba con todo a pesar das dificultades que ofrecía o campo e logrou o seu obxectivo a oito minutos do final nunha falta enviada por Messi e rematada por Piqué, o xogador máis odiado pola inchada local.