Paco Alcácer sae ao rescate do Barça ante o Sevilla

Efe

JOSEP LAGO | Afp

Os azulgranas venceron ao Sevilla (2-1) e manteñen a súa vantaxe de catro puntos respecto ao Valencia

04 nov 2017 . Actualizado á 22:54 h.

Dous goles Paco Alcácer deron ao Barcelona (2-1) os tres puntos ante o Sevilla no Camp Nou, un resultado que permite aos azulgrana manter os catro puntos de vantaxe con respecto ao Valencia, o seu máis inmediato perseguidor na loita polo liderado.

Nun partido con moitas alternativas, o dianteiro valenciano abriu o marcador no primeiro tempo (min.23) e, tras a continuación, Pizarro empatou o encontro cun cabezazo na saída dun córner (min.59). O 1-1 durou exactamente seis minutos, o tempo que tardou Alcácer en anotar un tanto de '9' puro tras un centro preciso de Ivan Rakitic Saíu o Barça acelerado, disposto a decidir pola vía rápida, especialmente Leo Messi, moi participativo e protagonista das primeiras ocasións do equipo de Ernesto Valverde.

O técnico sorprendeu coa titularidade de Paco Alcácer, que acompañou aos habituais Messi-Luis Suárez, e o dianteiro de Torrent deulle a razón a Valverde, xa que aproveitou a primeira que tivo para abrir o marcador e despois foi determinante ao anotar o tanto da vitoria. Moito antes, o Barça xa merecera marcar. Con Andrés Iniesta e Leo Messi como mestres de cerimonias, os locais tocaron, dominaron e crearon moitas oportunidades ante a meta sevillista hoxe defendida por David Soria.

Os pases filtrados de Iniesta, a calidade de Messi, a mobilidade de Suárez e as proxeccións polas bandas dos laterais Alba e Semedo desarbolaron ao equipo de Eduardo Berizzo, que correu desde do primeiro minuto tras o balón. As ocasións sucedéronse desde o inicio. Messi, no seu partido 600 coa camiseta azulgrana, tivo un lanzamento de falta (min.3), unha diagonal que non concretou (min.4) e unha asistencia que non aproveitou Busquets cando o máis sinxelo era marcar.

Un novo remate de Messi e un disparo afastado de Rakitic que saíu xunto ao pau foron dous novos avisos do Barça. O Sevilla, moi incómodo, apenas saía co balón xogado desde atrás, aínda que antes do cuarto de hora tivo a mellor ocasión para adiantarse no marcador. Un erro de Umtiti e a viveza de Muriel permitiron ao colombiano rematar desde preto nunha ocasión inmellorable (min.14), pero o fútbol dos de Berizzo ía sempre a remolque do Barça, que mandaba no xogo e tamén nas sensacións, pero sen marcar.

Iniesta, no minuto 18, tivo preto o 1-0 e Paco Alcácer, tres minutos máis tarde, tamén rozou o gol. O de Torrent non desaproveitou a seguinte despois dun balón longo de Luis Suárez e un erro de Escudero. Alcácer estivo atento, seguiu a xogada e bateu a Soria (min.23). O gol destensó ao Barça. O seu 4-4-2 dáballe o control absoluto do partido, aínda que na recta final do primeiro tempo o Sevilla decidiuse a ir un pouco máis arriba, sen chegar a inquietar a ter Stegen.

Estivo mellor o Sevilla na saída do segundo tempo. Os de Berizzo controlaban a situación, ante un Barça que xa non capitalizaba a posesión e vía como xogaba cada vez máis preto da súa área. De feito, as dúas mellores ocasións do segundo tempo foron para os sevillistas. Na primeira, Muriel rematou fóra por pouco (min.48), na segundo Sarabia entretívose demasiado e permitiu a reacción de Semedo (min.58). No córner que provocou esa acción, Pizarro empatou cun remate picado (1-1).

Deixou Iniesta o partido a media hora do final e entrou Paulinho. Co empate, o Barça espabiló, adiantou as liñas e intentou que o partido non fóra de ida e volta como fora no segundo tempo. Gerard Piqué, no 63, rematou ao traveseiro e dous minutos despois, Paco Alcácer volveu salvar ao Barça. O valenciano foi ao primeiro pau a buscar un gran centro de Rakitic para bater a Soria e volver pór ao seu equipo por diante no minuto 65 (2-1).

O gol tranquilizou ao Barça, que volveu ter o control do partido fronte a un Sevilla que cada vez cría menos na súa sorte. De feito, os de Valverde, que tiñan máis osíxeno con Paulinho e Deulofeu, que entrou por Alcácer xusto despois do 2-1, xa non sufriron e puideron aumentar a súa vantaxe. Tivo Messi o 3-1, reclamou Rakitic un penalti por unha acción de Escudero a oito minutos do final, pero xa non sufriu o Barça fronte a un rival que perdeu en trece do últimas catorce visitas ao Camp Nou, pero que hoxe creu en puntuar durante uns minutos.

- Ficha técnica

2 - FC Barcelona: Ter Stegen; Semedo, Piqué, Umtiti, Alba; Busquets, Rakitic (Mascherano, min.89), Iniesta (Paulinho, min.60); Alcácer (Deulofeu, min.66), Messi e Suárez.

1 - Sevilla: David Soria; Corchia, Kjaer (Geis, min.73), Lenglet, Escudero; Nzonzi, Pizarro, Banega, Sarabia (Nolito, min.62), Navas e Muriel (Ben Yedder, min.76).

Goles: 1-0, min. 23: Paco Alcácer. 1-1, min. 59: Pizarro. 2-1, min. 65: Alcácer.

Árbitro: González González (Castela León). Mostrou cartolina amarela a Leo Messi (min.90+3).

Incidencias: Asistiron ao encontro 70.723 espectadores en partido da undécima xornada de Laliga Santander disputado no Camp Nou