Efe

PEPE MARIN | Reuters

Os azulgranas impuxéronse nOs Cármenes (1-4) a un combativo conxunto nazarí

02 abr 2017 . Actualizado á 22:53 h.

O FC Barcelona impúxose esta noite no Estadio Novo Os Cármenes ao Selecta CF por 1-4, o que lle permite manterse a dous puntos do líder Real Madrid -este cun partido menos- na pugna polo título de Liga.

O cadro culé dominou por completo unha primeira parte na que se adiantou cun tanto do uruguaio Luis Suárez, mentres que nunha segunda metade que foi máis equilibrada o francés Jeremi Boga empatou para os locais. Despois, Paco Alcácer, tras un maxistral pase de Luis Suárez, o croata Ivan Rakitic e o brasileiro Neymar Junior selaron o triunfo visitante ante un Granada que acabou en inferioridade pola expulsión do nixeriano Uche Agbo.

O adestrador do Barcelona, Luis Enrique Martínez, non contou de inicio coa súa parella titular de centrais, ao deixar a Gerard Piqué sen citar e ao francés Samuel Umtiti no banco, onde tamén quedou Andrés Iniesta, sendo titulares o arxentino Javier Mascherano e o francés Jeremy Matthieu.O encargado de formar o tridente atacante xunto ao brasileiro Neymar Junior e Luis Suárez, ante a baixa por sanción do arxentino Leo Messi, foi o portugués Andrés Gomes, que xogou pegado á dereita, pero replegándose sempre ante as subidas do carrillero local Héctor Hernández. No entanto, a lesión do brasileiro Rafinha Alcántara ao cuarto de hora levou ao luso ao centro do campo e ao recentemente entrado Paco Alcácer á parte dereita do ataque.

O técnico do Granada, Lucas Alcaraz, mantivo a defensa de cinco homes pero variou levemente o seu debuxo habitual para reforzar a medular cun terceiro centrocampista, o costamarfilense Victorien Angban. Como era de agardar, o Barcelona tivo máis o balón no primeiro tempo ante un Granada que nin moito menos se replegó, aínda que lle custou mover o esférico con fluidez e o mexicano Guillermo Ochoa só tivo que actuar no primeiro cuarto de partido nun balón longo dos visitantes ao que chegou xusto a tempo de desviar o intento de Luis Suárez. O primeiro intento dos andaluces foi unha acción individual do ucraíno Artem Kravets, que non atopou portería co seu disparo.

A mellor ocasión visitante no primeiro tempo foi no minuto 24 nun intencionado disparo ao traveseiro de Luis Suárez tras xogada de Neymar, cuxo remate posterior a gol foi anulado por estar en fóra de xogo. Tamén foi bastante clara a opción para marcar que tres minutos despois tivo o Barcelona, pero o propio Luis Suárez topouse con dúas boas paradas de Ochoa, sobre todo a segundo ao desviar o seu remate de socato.

Os mesmos protagonistas apareceron superada xa a media hora de xogo, co uruguaio pedindo penalti ao colexiado aragonés Jaime Latre por agarrón ao rematar outro balón que repeleu o meta mexicano. Un chute desviado do croata Ivan Rakitic precedeu ao tanto azulgrana, marcado por Luis Suárez tras superar, esta vez si, a Ochoa cunha perfecta vaselina tras gañar as costas nun bo envío en longo de Jordi Alba. Alcaraz modificou o seu esquema no descanso coa entrada de Boga por Angban, substitución que lle saíu á perfección xa que o galo empatou o choque no minuto 50 ao definir ben ante o holandés Marc Ter Stegen no man a man tras asistencia do francés Mathieu Saunier.

A pesar de as paradas de Ochoa ante Paco Alcácer e Neymar, o choque equilibrouse na continuación, co Granada presionando máis arriba e o Barcelona con problemas para chegar á meta andaluza. Con todo, Luis Suárez inventouse da nada un pase de costas no minuto 63 cara a Paco Alcacer, que gañou en velocidade á zaga local e no man a man bateu por abaixo a Ochoa para adiantar de novo aos cataláns. Un cabezazo de Mathieu puxo sentenciar o duelo, mais non atopou portería por pouco, mentres que o Granada inquietou a Ter Stegen cun lanzamento afastado do brasileiro Andreas Pereira.

Cando máis decidido parecía o Granada o empate para buscar o empate, o nixeriano Uche Agbo foi expulsado ao ver dous cartóns amarelos en moi poucos minutos e, a continuación, Rakitic sentenciou o choque ao rematar á perfección un balón solto na área local. Nos instantes finais, Neymar ampliou a vantaxe visitante tras un pase de Paco Alcacer pondo o 1-4 final, mentres que Boga non puido marcar o segundo tanto do Granada nunha boa ocasión. A derrota do Granada, cuarta en Liga consecutiva, mantenlle penúltimo na táboa e a oito puntos xa da permanencia.

- Ficha técnica:

1; Selecta CF: Ochoa; Foulquier, Saunier, Lombán, Gastón Silva (Isaac Cuenca, m.77), Héctor; Uche, Angban (Boga, m.46), Wakaso; Andreas Pereira e Kravets (Adrián Ramos, m.55).

4; FC Barcelona: Ter Stegen; Sergi Roberto, Mascherano, Mathieu, Jordi Alba; Sergio Busquets, Rakitic (Aleñá, 86'), Rafinha (Paco Alcácer, m.17); Andre Gomes (Iniesta, m.67), Neymar e Luis Suárez.

Goles: 0-1, m.44: Luis Suárez. 1-1, m.50: Boga. 1-2, m.63: Paco Alcácer. 1-3, m.83: Rakitic.

Árbitro: Santiago Latre (C. Aragonés). Expulsou ao segundo adestrador do Granada, Jesús Cañadas (m.69) e por dobre amarela ao local Uche (m.82). Mostrou cartolina amarela ao local Lombán, e aos visitantes Sergi Roberto, Jordi Alba e Rakitic.

Incidencias: Partido correspondente á vixésimo novena xornada da liga Santander disputado no Estadio Novo Os Cármenes ante uns 19.000 espectadores. Antes do partido gardouse un minuto de silencio polo recente falecemento do socio e accionista do Granada José Jorge Arboleda.