O Bayern pasa o rodete ao Arsenal

ODD ANDERSEN | Afp

O equipo de Ancelotti golea e deixa sentenciado o seu pase a cuartos da Champions

15 feb 2017 . Actualizado á 22:57 h.

O Bayern de Múnic goleou ao Arsenal por 5-1, co que deixa bastante encarrilado o seu pase a cuartos de final da liga de Campións, mentres que o equipo londiniense queda a expensas de lograr un milagre no partido de volta. Os dirixidos por Carlo Ancelotti só tiveron unha fase de vacilación, cara ao final do primeiro tempo, pero non lle pasou factura e ao final lograron a goleada,

O Bayern tivo unha fase inicial de pouco menos de media hora na que foi claro dominador metendo ao Arsenal na súa propia metade, apropiándose do balón e do centro do campo e gañando as segundas pelotas. Ese dominio traduciuse pronto no gol da vantaxe, marcado por Arjen Robben coa súa típica xogada cun recorte cara ao centro desde a dereita e remate de zurda a porta. Este vez o tiro coouse pola escuadra e o meta do Arsenal, o colombiano David Ospina, non tivo posibilidade algunha de reaccionar.

No 15 Robben volveu intentar, outra vez coa mesma fórmula, pero na segunda ocasión o seu remate foi baixo e demasiado centrado e non foi problema ningún para Ospina. O control do Bayern parecía completo cando de súpeto o Arsenal empezou a dar sinais de vida, buscando ante todo a velocidade de Alexis Sánchez aproveitando que o Bayern xogaba coas liñas bastante adiantadas. Nun dos intentos ofensivos a pelota rematou sendo desviada a saque de esquina. No saque de esquina, ao tratar de despexar a pelota, Robert Lewandowski cometeu falta na área contra Laurent Koscielny.

Alexis asumiu o lanzamento e, aunqueNeuer logrou parar o seu disparo, o chileno gañou o rebote e marcou en segunda instancia, a pesar de que a área se enchera xa de homes do Bayern. Era o minuto 30 e o partido pareceu enredárselle ao Bayern. Os bávaros seguiron tendo chegada, Lewandowski tivo dúas ocasións de cabeza e outra a tivo Mats Hummels, pero o Arsenal metérase no partido e empezou a ser tamén perigoso en ataque.

No 40 o suízo Granit Xhaka tivo unha boa oportunidade e no 45 Mesut Özil un enorme pero fallou no man a man ante Neuer. O que ao comezo parecía un monólogo do Bayern ameazaba con converterse nun partido parello e o Arsenal saíu na segunda parte moito máis agresivo e con máis vontade ofensiva. Con todo, na súa primeira chegada da segunda parte, o Bayern volveu irse en vantaxe través dun cabezazo de Lewandowski, a centro de Philipp Lahm desde a dereita no minuto 53.

Apenas tres minutos despois chegou o terceiro, cun remate dentro da área de Thiago, a gran pase de Lewandowski. Os dous goles chegaron nun momento en que a defensa do Arsenal estaba a tratar de reorganizarse despois de que Koscielny tivese que ser substituído por lesión. Tras a saída de Koscielny a defensa do Arsenal empezou a facer auga. As ocasións seguiron chegando. No 62 Lewandowski e Robben estiveron preto, no 63 Ospina reacciono cunha boa parada a un cabezazo de Javi Martínez. E o seguinte saque de esquina tras recoller un rebote, Thiago fixo o cuarto.

Xa nese momento o partido estaba liquidado pero ao Bayern acadoulle para o quinto, que marcou Thomas Müller no 88 tras unha xogada que se iniciou cun roubo de balón de Joshua Kimmich preto da área contraria.

Ficha técnica

5 - Bayern: Neuer; Lahm, Javi Martínez, Hummels, Encomia; Xabi Alonso, Vidal; Thiago; Robben (Rafinha, m.87), Costa (Kimmich, m.84); e Lewandowski (Müller, m.86).

Arsenal: Ospina; Bellerin, Mustafi, Koscielny (Paulista, m.49), Gibbs; Xhaka, Coquelin (Giroud, m.77); Özil; Oxlade-Chamberlain; Iwobi (Walcott, m.66); e Alexis Sánchez.

Goles: 1-0, min 11, Robben. 1-1, min 30, Alexis Sánchez, 2-1, min 53, Lewandowski. 3-1, min 56, Thiago. 4-1, min 63, Thiago. 5-1, min 88, Müller

Árbitro: Mlorad Mazik (Serbia) amoestou a Mustafi, Hummels, Alexis, Xhaka, Lahm.