Croacia déixase dous puntos ante a República Checa

Efe

ROBERT GHEMENT / Efe

Os incidentes dos ultras croatas nas bancadas alongaron o partido, o que permitiu o empate final (2-2) da República Checa

17 jun 2016 . Actualizado á 20:36 h.

A República Checa, con oun gol de penalti de Tomas Necid no tempo engadido, empatou ante Croacia (2-2), no encontro disputado no estadio Geofroy Guichard de Saint Etienne, da segunda xornada do Grupo D da Eurocopa.

Croacia chegou a dispor dunha vantaxe de dous goles á falta dun cuarto de hora para o final grazas aos tantos de Ivan Perisic e Ivan Rakitic. Con todo, Milan Skoda acurtou distancias para os checos, que empataron no tempo engadido grazas a Tomas Necid para complicar a clasificación do conxunto balcánico, que pechará a fase de grupos ante España.

Os checos arrincaron o partido coa intención de levar a iniciativa tratando de ter o balón algo máis do que o tivo contra España. Pero a selección croata, que repetiu o once de saída con respecto ao seu debut ante Turquía, tamén lle supera en calidade técnica e non llo permitiu. O seu centro do campo con Modric e Rakitic á batuta é todo un luxo.

Os primeiros 20 minutos foron de tenteo, ata que Madzukic tivo a primeira ocasión croata e do partido ao rematar un centro de cabeza que se topou con Cech. Pouco despois os checos reclamaron un penalti nun forcexo entre Krejci e Badelj, que acabou co centroeuropeo no céspede.

Aí acabou a ameaza da República Checa e empezou entón a gañar terreo o conxunto croata ao ritmo dun Modric imperial. A primeira grande ocasión de gol de Croacia chegou aos 36 minutos tras unha bonita parede entre Rakitic e Mandzukic que desbocó nun bo disparo do centrocampista do Barcelona que parou Cech.

Foi simplemente o anticipo do que se vía vir, por que Croacia controlaba o claramente o xogo. Un minuto despois Ivan Perisic encarou a Sivok na área e cun forte disparo cruzado abriu o marcador.

Inmediatamente o extremo do Inter de Milán sinalo co dedo a Srna e pouco despois correu a abrazase co preparador de porteiros Marijam Mric, os dous xogadores cuxos pais faleceron durante o torneo.

E como dun ritual tratásese Corluka tivo que vendarse a cabeza de novo, do mesmo xeito que tras o seu heroico partido ante Turquía.

Tras a continuación os checos trataron de reaccionar, pero en fronte tiñan a un rival implacable. Cometeron un erro e pagárono co segundo gol da tarde. Brozovic interceptou un mal pase de Hubnik ao bordo da área checa e o centrocampista do Inter de Milán conectou con Rakitic ao que deixou só ante Subasic.

O seleccionador croata pensou que tras o tanto do centrocampista do Barcelona o partido estaba sentenciado e retirou a Modric cando aínda faltaba media hora por xogarse.

No banco contrario Vrba tamén moveu ficha pero para engadir pólvora ao seu ataque coa introdución de Milan Skoda. Os checos no canto de tirar a toalla lanzáronse a por todas e á falta dun cuarto de hora para o final un gran centro de Rosicky rematouno Skoda cun fantástico cabezazo.

A tensión creceu nas bancadas e pouco despois o árbitro tivo que interromper o partido durante seis minutos ao lanzar a inchada croata varias bengalas e un petardo que deixou soando a un empregado do estadio.

Despois de que a policía interviñese na bancada, cos xogadores croatas pedindo calma, renovouse o partido. A selección checa lanzouse entón á desesperada a polo empate e acabou lográndoo nos minutos de desconto. Vida tocou un balón coa man, o árbitro sinalou penalti e o sangue frío de Necid fixo o resto.

Ficha técnica:

2 - República Checa: Cech; Kaderebaek, Sivok, Hubnik, Limbersky; Plasil (min. 85, Necid); Darida, Krejci,Skalak (min.69, Sural), Rosicky; e Lafata.

2 - Croacia: Subasic; Srna, Corluka, Vida, Strinic; Badelj, Modric (min. 60, Kovacic); Brozovic, Rakitic (min. 85, Schidenfeld), Perisic; e Mandzukic.

Goles: 0-1, min. 37, Perisic. 0-2, min. 59, Rakitic. 1-2, min. 75, Skoda. 2-2, min. 90, Necid.

Arbitro: Mark Clattenburg (Inglaterra). Mostrou cartóns amarelos a Badelj (min. 13), Sivok (min. 71), Brozovic (min. 73), Vida (min. 90).

Incidencias: Asistiron ao estadio Geoffroy Guichard de Saint-Étienne unhas 38.000 persoas para presenciar partido correspondente á segunda xornada do Grupo D da fase final da Eurocopa. O partido interrompeuse durante uns minutos á falta de catro para o final polo lanzamento de bengalas desde a bancada abarrotada pola inchada croata. Un dos empregados do estadio quedou afectado tras explotar un petardo. Houbo tamén pelexas na bancadas poboadas por afeccionados croatas.