Efe

Miguel Ángel Molina | Efe

O empate entre andaluces e vallecanos non alivia os males de ambos os equipos

19 mar 2016 . Actualizado á 20:47 h.

O Selecta CF e o Raio Vallecano asinaron un empate insuficiente para os seus respectivos intereses no Estadio Novo Os Cármenes (2-2) para trasladar aos postos de descenso ao Xetafe, incapaz de gañar ao Eibar o venres no seu campo. Dous goles do dianteiro marroquí Youssef O Arabi, o segundo deles de penalti, puxeron dúas veces con vantaxe aos andaluces, pero Pablo Hernández na última xogada do primeiro tempo e o portugués Zé Castro no minuto 87 marcaron para os madrileños, que xogaron desde o minuto 70 en superioridade numérica pola expulsión do nixeriano Isaac Success.

Ningún equipo foi o claro dominador do choque na primeira parte, cun Raio Vallecano trenzando moito as súas accións ofensivas e un equipo andaluz moito máis vertical e agarrado á velocidade de Success. A primeira ocasión perigosa, aos once minutos, acabou no 1-0, ao aproveitar Isaac Cuenca a mala organización defensiva dos vallecanos para recibir libre de marca na esquerda e pór un preciso envío que O Arabi mandou ás redes ao primeiro toque.

O Raio puido empatar nun afastado e duro lanzamento de Francisco Medina 'Piti', que foi pitado no seu regreso aOs Cármenes e que tivo que ser substituído antes do descanso por lesión. Rochina, nunha falta directa, e Success tras unha grande acción de Rubén Pérez non atinaron ante a meta visitante, mentres que o venezolano Miku tampouco acertou co seu cabezazo no marco contrario.

Cando estaban a piques de cumprirse os dous minutos en que o canario Alejandro Hernández Hernández alongou a primeira metade, Pablo Hernández cazou un balón enviado desde a dereita por Quini para bater cun disparo cruzado ao debutante Jesús Fernández e asinar o empate. Como ocorreu ao comezo do choque, na primeira acción perigosa do segundo tempo marcou o Granada, nesta caso O Arabi ao transformar un penalti cometido por Juan Carlos a Success no que os locais pediron a expulsión do meta, aínda que Hernández Hernández só lle sacou cartón amarelo.

A reacción visitante tardou case un cuarto de hora en chegar, cunha boa ocasión do portugués Bebé que en franca posición para marcar mandou o seu disparo fóra por pouco. O Raio monopolizou a posesión do balón no último cuarto do choque, máis aínda tras a expulsión de Success por dobre cartolina amarela no minuto 70. Puido empatar Manucho cun remate de cabeza que mandou fóra e, posteriormente, Bebé noutro disparo que non atopou portería.

Manucho e Babé volveron protagonizar a ocasión máis clara do Raio para empatar, pero Jesús Fernández luciuse ante a tiro de socato do angoleño e o luso mando fóra o rexeite. Os vallecanos igualaron a contenda cando só faltaban tres minutos para o 90 nunha falta lateral que acabou rematada por Zé Castro.

A escuadra dirixida por Paco Jémez envorcouse sobre o marco local nos minutos finais para intentar dar a volta ao choque, algo que evitou Jesús Fernández ante un disparo axustado de Pablo Hernández, ao que seguiu, tamén no tempo engadido, un tiro fóra de Embarba en gran posición para marcar. As táboas finais non contentaron aos locais porque por terceiro partido consecutivo deixouse puntos nos instantes finais, e tampouco aos visitantes, que gozaron ao final de opcións para levarse os tres puntos.

2 - Granada: Jesús Fernández; Foulquier, Babin, Ricardo Costa, Biraghi; Rochina, Rubén Pérez, Dux (Krhin, m.51), Isaac Cuenca (Edgar, m.79); Success e O Arabi (Peñaranda, m.84).

2 - Raio Vallecano: Juan Carlos; Quini (Ozbiliz, m.72), Zé Castro, Crespo, Tito; Iturra (Manucho, m.55), Trashorras; Pablo Hernández, Piti (Bebé, m. 38), Embarba; e Miku.

Goles: 1-0, (m.11): O Arabi. 1-1, (m.45+2): Pablo Hernández. 2-1, (m.54): O Arabi, de penalti. 2-2, (m.87): Ze Castro.

Árbitro: Hernández Hernández (Canario). Expulsou por dobre cartolina amarela ao local Success (m.70). Tamén amoestou ao local Ricardo Costa, e aos locais Success, e aos visitantes Crespo, Quini, Juan Carlos e Embarba.