O Arsenal endósalle unha «manita» ao Aston Villa

Europa Press MADRID

Santi Cazorla, con dúas asistencias de gol e un tanto de penalti, destacou entre os seus compañeiros

02 feb 2015 . Actualizado á 13:05 h.

O Arsenal, quinto clasificado da Premier League, goleou este domingo ao Aston Villa (5-0) nun encontro correspondente á vixésimo terceira xornada e no que os de Arsene Wenger non deron opción ao seu rival, que quedou sentenciado a mediados do segundo tempo, mentres que o Southampton caeu da terceira á cuarta posición ao ser derrotado pola mínimo ante o Swansea (0-1).

Os gunners impuxéronse aos viláns nun choque no que fixeron falta menos de 10 minutos para que os locais se puxesen por diante no luminoso grazas a un tanto do dianteiro Olivier Giroud. Co marcador a favor, non foi ata o minuto 56 cando o exmadridista Mezut Özil anotou o gol da tranquilidade, mentres que a sentenza veu pouco despois das botas do extremo Theo Walcott, grazas a un servizo do centrocampista español Santi Cazorla.

Precisamente, os tantos que completaron a «manita» foron obra de dous españois. Cazorla anotou de penalti a 15 minutos do final e o mozo defensa español Héctor Bellerín estableceu o marcador definitivo no último minuto do tempo regulamentario. Así as cousas, o equipo londiniense suma seis vitorias e un empate nos últimos oito encontros, o que ratifica a mellora das súas prestacións no último mes e medio.

Pola súa banda, o Southampton caeu derrotado pola mínimo (0-1) no seu compromiso co Swansea, o que supón que o equipo revelación caia da terceira á cuarta praza en beneficio do Manchester United, que o sábado venceu ao Leicester City. Un solitario tanto do centrocampista Jonjo Shelvey a sete minutos do final deu a vitoria aos visitantes. O colexiado expulsou por vermello directa ao defensa local Ryan Bertrand na recta final do encontro. Con este resultado, os de Ronald Koeman ven cortada a súa serie de tres vitorias consecutivas e de seis partidos seguidos sen coñecer a derrota.