O Vilarreal debuta na liga Europa cun empate na casa do Borussia Mönchengladbach

EFE

Un gol do nixeriano Uche contrarrestou o tanto inicial de Herrmann

19 sep 2014 . Actualizado á 17:03 h.

O Vilarreal arrincou un meritorio empate a un gol na súa visita ao Borussia Mönchengladbach alemán, nun encontro que tivo un tempo para cada equipo e no que se mediron os dous favoritos do grupo.

Tras un irregular primeiro período, os cambios introducidos por Marcelino cambiaron o guión do partido en favor do Vilarreal e Uche, que apenas estivo un minuto no terreo de xogo, logrou o empate no seu primeiro contacto co balón aínda que se lesionou nesa mesma xogada.

O Vilarreal controlou o partido de saída, moi ben posicionado sobre o terreo de xogo, o que complicou moito as transicións do conxunto alemán. As posesións do Borussia eran tan amplas como inocuas ante un rival que cedía o balón en busca dun contragolpe no que Vietto ou Cherisev puidesen aproveitar a súa velocidade.

O equipo local tan só inquietou nun disparo cruzado do lateral sueco Wendt, mentres que o Vilarreal, cun Cherisev moi activo inquietaba ao Borussia. Precisamente unha recuperación no centro do campo do xogador ruso puido significar o primeiro gol, xa que el mesmo culminaría o contragolpe guiado por Cani, pero o seu remate foi despexado nunha grande intervención polo meta Sommer.

Xusto na xogada seguinte, foron os xermanos os que se adiantaron no marcador tras un gran control de Hrgota na área que Víctor Ruiz non acertou a despexar con potencia e o rexeite aproveitouno Herrmann para anotar o 1-0 desde a frontal.

O gol e a forte tromba de auga que caía sobre o estadio pareceu entumecer o xogo do Vilarreal, que estivo a mercé do xogo que propuxo o equipo de Mönchengladbach, que puido ampliar a súa vantaxe no último minuto do primeiro acto, pero Kruse non aproveitou unha clara ocasión tras un erro de Asenjo.

Na continuación, os de Marcelino saíron decididos a polo partido. Co paso dos minutos e sobre todo tras a entrada de Manu Trigueros, o Vilarreal fíxose co encontro.

Primeiro foi Cherisev quen tivo o empate nas súas botas, pero foi o nixeriano Uche, o que no primeiro balón que tocou tras saír ao terreo de xogo, o que logrou a igualada, aínda que tivo que retirarse do terreo de xogo tras sufrir un forte golpe por parte do meta local Sommer.

O técnico local Lucien Favre buscou cos cambios unha maior profundidade no seu xogo e máis presenza ofensiva, pero o Vilarreal non deu opcións aos alemáns e asinou un valioso empate.

Ficha técnica

1. Borussia Mönchengladbach: Sommer, Jantschke, Stranzl, Domínguez, Wendt; Xhaka, Kramer, Herrmann (Traoré, m.74), Johnson (Hahn, m.62); Kruse e Hrgota (Raffael, m.77).

1. Vilarreal: Asenjo, Gabriel, Musacchio, Víctor Ruiz, Mario; Pina (Trigueros m.60), Bruno, Cani, Moi; Cheryshev e Vietto (Uche, m.67)(Jonathan dos Santos, m.73).

Goles: 1-0, m.21: Herrmann. 1-1, m.67: Uche.

Árbitro:Ivan Kruzliak (SVK). Amoestou polo Vilarreal a Pina.

Incidencias: partido correspondente á primeira xornada da fase de grupo da liga Europa, disputado no estadio Borussia- Park ante 39.128 espectadores.