Un punto que lle sabe mellor ao Raio que ao Valladolid

Europa Press

R. GARCIA

Intenso partido que puideron gañar os dous equipos e no que os locais perdoaron nos últimos instantes

23 mar 2014 . Actualizado á 00:36 h.

O Valladolid e o Raio Vallecano empataron este sábado (1-1) na vixésimo novena xornada da liga, nun partido que puido gañar calquera e no que o empate acabou por beneficiar aos vallecanos, que se manteñen fóra da zona de descenso, mentres que os valisoletanos seguirán unha xornada máis entre os tres últimos clasificados.

Bo partido o que se viu este sábado en Zorrilla. Ninguén diría polo fútbol visto que os locais están situados en postos de descenso e os visitantes tres puntos por amais. Só se notou a posición na táboa na inquedanza de ambos os conxuntos para porta, á hora de definir. Especialmente nun Valladolid que tivo varias ocasións claras nos últimos minutos e foi incapaz de anotalas.

Mención especial para Óscar que tivo dúas man a man con Rubén e tirou fose os dous. E é que o Valladolid foi mellor nos últimos vinte minutos, entre outras cousas grazas á entrada de Manucho que permitiu aos de Juan Ignacio Martínez practicar un fútbol directo que xerou moitos problemas á defensa rayista.

Antes deses instantes finais de dominio local, os de Paco Jémez levaron a batuta, como acostuman facer. Iso a pesar de que no minuto 7 adiantáronse os valisoletanos cun gol pantasma en propia porta de Zé Castro tras un rebote á saída dun córner. Tras ese pau os vallecanos viñéronse arriba e comezaron a dominar, aínda que é certo que sen xerar moito perigo.

Aos poucos o Valladolid foise botando atrás a causa do xogo visitante, que dirixido por Trashorras e lanzado por Bueno, Rochina e Falqué foi introducíndose na área de Jaime -titular en detrimento de Mariño-. Cando parecía que o Valladolid chegaría sen recibir goles ao descanso, un xenial pase Trashorras culminouno con moita calidade Bueno, 1-1 e a vestiarios.

Despois do descanso partido de ida e volta ata a entrada dun Manucho que o cambiou todo. Ao final un punto que polos últimos minutos vividos e pola situación na táboa soubo mellor aos de Jémez. Agora entre semana os de Martínez visitarán á Real Sociedade e os madrileños recibirán a Osasuna na que será o primeira final das nove que lles quedan a ambos para continuar en Primeira.

Ficha técnica:FICHA TÉCNICA.

Valladolid 1: Jaime; Marc Valiente, Rueda, Mitrovic, Peña; Álvaro Rubio, Rossi (Victor Pérez, min.78); Jeffren (Larsson, min.62), Óscar, Rama (Manucho, min.73) e Javi Guerra.

Raio Vallecano 1: Rubén; Arbilla, Zé Castro, Gálvez, Rat; Saúl, Trashorras; Rochina (Longo, min.86), Bueno (Jonathan Viera, min.70), Falqué (Lass, min.78) e Larrivey.

Goles: 1-0, min.7, Ze Castro (p.p.). 1-1, min.45, Bueno.

Árbitro: Mateu Lahoz. Amoestou a Rossi (min.12), Mitrovic (min.28), Marc Valiente (min.49) e Álvaro Rubio (min.65) polo Valladolid; e a Bueno (min.10) e Saúl (min.78) polo Raio Vallecano.

Estadio: José Zorrila. 18.670 espectadores.