Iago Falqué celebra un gol con Larrivey
Iago Falqué celebra un gol con Larrivey Zipi

O vigués marca dous golazos e dá aire ao equipo de Paco Jémez

08 feb 2014 . Actualizado á 22:32 h.

O Raio Vallecano, cunha actuación sobresaliente do vigués Iago Falqué, autor de dous goles de bela factura en senllas xogadas individuais, reencontrouse coa vitoria na casa catro meses despois, ao golear a un débil Málaga (4-1), que xogou toda a segunda parte cun menos por expulsión de Sergio Sánchez.

Inmellorable ambiente de fútbol o que houbo en Vallecas, cunha das mellores entradas de público da tempada, principalmente polo chamamento que fixo a directiva franjirroja pondo prezos populares para que a afección acudise ao estadio para apoiar ao seu equipo nun choque crave pola permanencia tanto para o Raio como para o Málaga. O conxunto madrileño foi o que saíu ao céspede con maior intensidade e seus foron os primeiros achegamentos con perigo do partido, un deles incluso antes do primeiro minuto cun disparo dentro da área de Alberto Bueno que atrapou o arxentino Willy Caballero.

Esa tónica foi a que seguiría o encontro durante a primeira metade, cun Raio Vallecano tratando de levar a iniciativa ofensiva, buscando o balón e arriscando pouco na zona defensiva ante un Málaga demasiado timorato en ataque que só deu sensación de perigo con dous disparos desde fóra da área do chileno Pedro Morales aos 6 e 22 minutos. Mediada a primeira metade, cando o partido parecía que baixara de intensidade e ritmo, unha xenialidade de Iago Falqué abriu o marcador para os locais. O extremo galego recibiu o balón no costado dereito, se zafó de dous defensores con senllos caneos á carreira e, ante a saída de Cabaleiro, axustou o seu disparo ao primeiro pau.

Ese gol supuxo unha liberación para o Raio, moi necesitado de puntos debido ás moitas xornadas que leva en descenso, pero máis o foi o segundo, obra do defensa Anaitz Arbilla apenas dous minutos despois cun remate desde a frontal que tocou en Camacho antes de aloxarse no fondo das mallas. Os dous goles en contra afectaron no Málaga que, lonxe de reaccionar, seguiu xogando ao ritmo que marcaban os locais, que ampliaron a súa diferenza antes do descanso cun tanto de penalti do arxentino Joaquín Larrivey e que ademais supuxo a expulsión do central Sergio Sánchez ao ver a segunda cartolina amarela.

No descanso, o técnico alemán do Málaga Bernd Schuster, que tivo que ver o partido desde a bancada por sanción, deu entrada sobre o céspede ao lateral esquerdo Casado e ao centrocampista Darder co obxectivo de frear as acometidas do Raio Vallecano e basear as súas opcións de gol en xogadas á contra ou erros do rival. Esa pouca exposición do Málaga permitiu ao conxunto local seguir asfixiando ao seu rival en defensa, sobre todo a raíz da saída do guineano Lass Bangoura, que creou moito perigo polo costado dereito.

Aos 62 minutos, Iago Falqué culminou unha tarde de ilusión con outra xenialidade. O vigués esta vez recolleu o balón pola esquerda, marchou do arxentino Marcos Angeleri cun caño e rematou cruzado ante Cabaleiro para marcar o seu segundo gol da tempada e reivindicarse no once coa súa actuación. O Málaga, aproveitando a relaxación do Raio, recortou distancias por medio do ucraíno Oleksandr Iakovenko, que rematou a pracer un bo centro desde a dereita, pero puido aínda marcar algún gol máis nos minutos finais cun cabezazo de Flavio que marchou por alto ou un disparo do marroquí Nordin Amrabat que Rubén despexou.

4 - Raio Vallecano: Rubén; Arbilla, Saúl, Zé Castro, Nacho; Trashorras (Lass, m.56), Baena; Rochina (Adrián González, m.56), Bueno, Iago Falqué; e Larrivey (Longo, m.73).

1 - Málaga: Cabaleiro; Angeleri, Sergio Sánchez, Flavio Ferreira, Antunes; Samuel, Camacho, Pablo Pérez (Casado, m.46), Amrabat; Pedro Morales (Darder, m.46) e Juanmi (Iakovenko, m.64).

Goles: 1-0: M.25: Iago Falque; 2-0: M.27 Arbilla; 3-0: M.45 Larrivey de penalti; 4-0: M.62: Iago Falque; 4-1: M.71 Iakovenko.

Árbitro: Mateu Lahoz (comité valenciano). Amoestou a Saúl (m.52), Nacho (61) e Arbilla (83), do Raio; e a Sergio Sánchez (m.4), Antunes (16), Pablo Pérez (29) e Camacho (52). Expulsou con dobre amarela a Sergio Sánchez (44).