Luis Suárez guía ao Liverpool na vitoria ante o Tottenham

Efe

Os «reds» impuxéronse por un 0-5 a domicilio e continúan coa presión ao Arsenal, do que lle separan dous puntos

15 dic 2013 . Actualizado á 21:13 h.

O uruguaio Luis Suárez conduciu ao Liverpool á goleada en Londres ante o Tottenham (0-5), no encontro da décimo sexta xornada da Premier League, que contemplou o regreso aos terreos de xogo do escocés Darren Fletecher co Manchester United, case un ano despois de caer lesionado.

O Liverpool non fraquea na súa presión ao líder, o Arsenal, do que lle separan dous puntos. A súa vitoria en Londres foi contundente. Luis Suárez abriu e pechou a conta. O primeiro a pase de Jordan Henderson, que anotou o segundo. O uruguaio, ademais, facilitou o terceiro, anotado por John Flanagan e o quinto, marcado por Raheem Sterling. Provocou, igualmente, a expulsión do brasileiro Paulinho, á hora de partido.

O Manchester United refíxose e venceu en Birmingham ao Aston Villa (0-3) para romper a serie de catro encontros sen gañar que acumulaba na Premier e que lle descolgaron da loita polo título. Danny Welbeck encarrilou pronto o triunfo con dous goles en tres minutos, no cuarto de hora inicial do duelo. Acaparou o protagonismo ata que saltou ao terreo de xogo Darren Fletcher, no minuto 70, en lugar de Ryan Giggs.

O escocés regresou aos terreos de xogo case un ano despois de lesionarse no Boxing Day do pasado ano. David Moyes sacoulle ao campo co partido sentenciado, despois de que Tom Cleverley anotase o terceiro a pase de Wayne Rooney. O campión está a dez puntos do Arsenal.

Finalmente, o Swansea do danés Michael Laudrup empatou en Norwich (1-1). O combinado galés foi incapaz de resgardar a vantaxe adquirida aos doce minutos por Nathan Dyer, que finalizou un centro de Ashley Williams. Pero xusto antes do intermedio, Gary Hooper empatou a pase de Johan Elmander.