Monreal dobrega ao Swansea co seu primeiro gol en Inglaterra

Efe

STEFAN WERMUTH

A vitoria do Arsenal por 2-0 permite ao conxunto de Michael Laudrup manterse en postos europeos

17 mar 2013 . Actualizado á 17:18 h.

Co seu primeiro gol na Premier League, o defensa internacional español do Arsenal Nacho Monreal logrou este sábado dobregar a resistencia do «Spanish Swansea» e deu aos «Gunners» unha vitoria que completou o marfileño Yao Gervinho no desconto (0-2) e que lles serve para manterse en postos europeos.

O exfutbolista do Málaga, que chegou a Londres por dez millóns de euros no mercado de inverno, confirmou de novo as expectativas que depositara nel o técnico francés Arsène Wenger, que adiantou na súa presentación que a contribución en ataque do defensor ía ser decisiva.

A quince minutos para o final dun encontro no que o 0-0 parecía gravado en pedra, Monreal adiantou a súa posición e culminou cun disparo desde o interior da área unha xogada que iniciara o seu compatriota Santi Cazorla.

O deste sábado non era só un reto futbolístico para os de Wenger, senón sobre todo un desafío psicolóxico, tras sufrir esta semana a decepción de quedar fóra da liga de Campións en Múnic.

O golpe foi especialmente duro para os «Gunners», dado que asinaron ante o Bayern un dos seus mellores partidos da tempada e lograron un meritorio 2-0 no Allianz Area que, con todo, non foi suficiente para remontar o 1-3 da ida en Londres.

Para complicar aínda máis a situación, os de Wenger saltaron ao campo perdendo a quinta praza, a última que dá acceso a Europa a próxima campaña, en beneficio do Everton, que se impuxo por 2-0 ao Manchester City.

Así as cousas, os primeiros minutos no Liberty Stadium fixéronse duros para os visitantes, que vían como o español Michu, cuarto goleador da Premier League e famento de tantos, puña contra as cordas á súa defensa.

Corría o minuto 16 cando o exatacante do Raio Vallecano recibiu no interior da área un pase do canadense Jonathan de Guzmán, revolvíase entre catro defensas, e lograba trazar un remate que saíu lixeiramente desviado.

Era o primeiro aviso dos do danés Michael Laudrup, campións este febreiro da Copa da liga inglesa (Capital One Cup), que mantiveron o control do duelo durante os primeiros minutos pero que viron despois como o Arsenal comezaba a facerse o dono do partido e evitaba que os locais se achegasen á súa meta.

Os «Gunners» sentíronse cómodos definitivamente baixo a fina choiva que caía sobre Swansea a partir da media hora e crearon perigo coas internadas pola banda do inglés Alex Oxlade-Chamberlain, que estrelou un tiro ao traveseiro, e os ataques polo centro do francés Olivier Giroud.

Cazorla recobrou protagonismo na segunda parte como condutor do Arsenal, aínda que ambos os equipos comezaron a mostrarse algo máis conservadores.

As ocasións volvéronse máis escasas en ambas as porterías e os dous conxuntos atascábanse na zona de medios e sufrían para conectar cos seus dianteiros.

Desde a banda, seguía o xogo con atención Wenger, que dirixe o banco «gunner» desde 1996 e ten contrato en vigor ata xuño de 2014, pero que vive un dos momentos máis complexos desde que chegou a Londres.

O empate que estaban a asinar en Swansea devolvía ao Arsenal á quinta posición, empatado a puntos co Everton pero por amais dos de David Moyes pola diferenza de goles, aínda que deixaba aos londinienses nunha situación precaria e perigosa.

Foi no minuto 73 cando, tras unha serie de cambios que reviviron ao Arsenal, o técnico francés puido respirar aliviado grazas ao gol de Monreal.

O español culminou desde o interior da área unha xogada que iniciara o seu compatriota Cazorla e que decantaba o encontro a favor dos visitantes cando o empate parecía xa inamovible no marcador.

Co Swansea xa lanzado ao ataque por completo, un contragolpe do Arsenal sorprendeu aos de Laudrup, incapaces xa de defender a chegada á área en solitario do marfileño Yao Gervinho.