O Swansea elimina ao Chelsea na Copa da liga e Hazard patea a un recollebalóns

Hazard, expulsado por agredir a un recogepelotas
Hazard, expulsado por agredir a un recollebalóns REBECCA NADEN

O equipo galés se enfrenatará ao modestísimo Bradford na final

24 ene 2013 . Actualizado á 01:48 h.

O Swansea, que empatou co Chelsea a cero no partido de volta das semifinais da Copa da liga inglesa, clasificouse para a final, despois de que na ida, en Stamford Brigde, gañase por 0-2. Adestrado por Michael Laudrup, o Swansea terá como rival na final ao modesto Bradford, da Cuarta división, que culminou a gran sorpresa da rolda ao eliminar ao Aston Villa.

O Swansea afrontou o partido contra o Chelsea de Rafa Benítez cunha vantaxe folgada tras imporse hai dúas semanas por 0-2, en Londres, con goles de Danny Graham e do español Michu. O Chelsea non foi capaz de marcar un só tanto aos de Laudrup no Liberyt Stadium de Swansea, a pesar de que gozou de ocasións, especialmente na primeira metade. O senegalés Demba Ba foi titular no equipo londiniense en detrimento de Fernando Torres, que saltou ao terreo de xogo no minuto 82, en substitución o brasileiro Óscar, cando xa o Chelsea intentaba á desesperada o que parecía imposible, despois de que fose expulsado o belga Hazard por propinar unha patada a un recollebalóns.

Hazard, centrocampista do Chelsea, viu a cartolina vermella directa no minuto 80 do partido por patear a un recollebalóns. O Chelsea apuraba as súas últimas opcións e Hazard foi en busca dun balón para sacar un corner, pero atopouse con que o recollebalóns se demorou en entregarlle o balón para perder tempo. O belga deulle unha patada cando se atopaba no chan protexendo o balón e foi expulsado polo árbitro.