Un dobrete de Michu nos últimos minutos enmudece ao Arsenal

Efe

O xogador español do Swansea reafírmase como unha das revelacións da tempada na Premier League

08 dic 2012 . Actualizado á 23:07 h.

Un dobrete nos últimos minutos do xogador español do Swansea, Miguel Pérez «Michu», proporcionou a vitoria ao Swansea fronte ao Arsenal (0-2), cuxa afección enmudeceu tras un partido vibrante e cheo de bo xogo.

Despois de 85 minutos de ocasións e espectáculo por parte de dous dos equipos máis ofensivos da liga inglesa, o dianteiro asturiano sentenciou o partido cun dobrete co que xa suma dez goles no que vai de competición e reafírmase como unha das revelacións da tempada.

Lonxe de amedrentarse pola entidade do rival e o impoñente escenario, o Swansea de Michael Laudrup saíu desde o primeiro momento disposto a discutirlle a posesión e o dominio do partido ao Arsenal.

Con ambos os equipos manténdose fieis ao seu estilo vistoso e de combinación, o partido converteuse nun bonito espectáculo para a afección, que presenciou un amplo carrusel de triangulaciones, pases ao primeiro toque e paredes.

O español Santi Cazorla, menos influente no xogo do que é habitual, e o alemán Lukas Podolski intentábano para os gunners que se vían excedidos pola valentía dos cisnes galeses.

Á media hora de encontro, o Swansea estivo a piques de avanzarse despois de que «Michu» peitease un balón e deixase só ante a portería a Kieron Dyer, que foi moi lento ao definir e permitiu ao central belga Thomas Vermaelen cortar a ocasión máis clara de toda a primeira parte.

Tras o descanso, Cazorla tomou as rendas do ataque gunner mentres que a presión máis avanzada que ordenara o técnico Arsene Wenger empezou a dar froitos para os de Londres, que impedían a saída do Swansea e recuperaron moitos balóns preto da área rival.

O acoso do Arsenal, que puido marcar cun disparo de Cazorla detido polo gardameta alemán Gerhard Tremmel, provocou un cambio de estratexia nos de Laudrup, que se recollían detrás e agardaban a súa oportunidade nun contraataque.

Nunha destas case se avanzan por medio dunha xogada individual do español Ángel Rangel que deixou atrás a dous defensas gunners e desenfundó un potente disparo que se foi rozando o pau esquerdo da portería do polaco Wojciech Szczesny.

A pesar de merodear a área rival, o Arsenal estrelábase unha e outra vez polo medio da zaga rival, demasiado poboado de defensas, ou con centros á área que ninguén acadaba a rematar.

Wenger fixo entrar ao francés Olivier Giroud para aumentar os centímetros da dianteira e ao inglés Alex Oxlade-Chamberlain para buscar máis profundidade polas bandas.

Coas novas pezas, o ataque gunner atopou máis espazos na zaga do Swansea e dispuxo de claras ocasións da man de Mikel Arteta e Cazorla, que enganchou un balón aéreo rexeitado que non foi gol por unha sobria intervención de Tremmel.

Os galeses, pola súa banda, puxeron o medo no corpo dos afeccionados do Emirates con dúas ocasións de Dyer e do español «Michu», desbaratadas en última instancia por dúas cruciais intervencións de Szczesny.

Con todo, o gardameta polaco non puido facer nada cando o xogador español, unha das revelacións da Premier, plantouse só ante el e mandou o balón á escuadra da portería para marcar o seu noveno gol en Liga e enmudecer o Emirates no minuto 87.

Non sería o último da tarde porque no tempo engadido e co Arsenal envorcado en ataque, Michu quedou outra vez só ante Szczesny e cun xute raso enviou o balón ao fondo da rede e selou a vitoria do seu equipo.