Efe

EDDIE KEOGH

O Chelsea vence o derbi londiniense e segue líder

29 sep 2012 . Actualizado á 22:43 h.

Fernando Torres e Juan Mata lideraron ao Chelsea e asinaron os dous goles que tombaron ao Arsenal a domicilio (1-2) e que asintan aos Blues no máis alto da táboa da liga inglesa.

O gol do marfileño Yao Gervinho ao fío do descanso non foi suficiente para que os Gunners, a quen lles fallou a fortuna no último tramo do encontro, contrarrestasen a verticalidade e a efectividade coa que o Chelsea castigoulles. Pouco despois do mediodía en Londres, o Arsenal saltou ao estadio do Emirates, ao noroeste da capital británica, disposto a dominar un partido que debía confirmar o bo comezo dos de Arsène Wenger nesta campaña.

Aos vinte minutos, con todo, a asociación entre Mata e Torres foi unha vez máis letal, e os de Roberto Di Matteo adquiriron unha vantaxe que ía condicionar o resto do encontro. O exvalencianista trazou un centro a balón parado desde a zona de tres cuartos que o brasileiro David Luiz non puido rematar de cabeza. O balón pasou de longo do defensa Blue e seguiu o seu camiño cara ao segundo pau, onde agardaba Torres, que aproveitou un descoido do central francés Koscielny, de costas á pelota, para meter o pé e introducir o coiro na meta do italiano Vito Mannone.

O gol permitía ao Chelsea afrontar o resto do duelo sen necesidade de arriscar no ataque e deixaba a Wenger con rostro de preocupación no banco local. Torres puido ademais ampliar a vantaxe apenas dous minutos despois, ao plantarse en solitario na área de Mannone, aínda que o Neno se acabou enredando co balón e desaproveitou unha das mellores opcións do primeiro tempo. Co partido roto e o xogo alternando ambos os campos case sen transición, o Chelsea volvía demostrar a súa capacidade de saír con velocidade ao contragolpe, normalmente guiado por Mata, capaz de avanzar en vertical co balón controlado e pór en aprietos el só ao a defensa local.

O Arsenal, pola súa banda, cun Mikel Arteta omnipresente na zona de creación, un Lukas Podolski menos visible que noutras ocasións e un Santi Cazorla desactivado por momentos polo centro do campo dos de Di Matteo, insistía nun xogo colectivo máis pausado, coas liñas máis xuntas e un ataque en bloque. A estratexia de Wenger deu os seus froitos apenas cinco minutos antes do descanso, cando o inglés Alex Oxlade-Chamberlain aproveitou un espazo pola banda dereita que aproveitou para trazar un centro raso cara a Gervinho.

O marfileño agardaba no centro da área, de costas á portería de Petr Cech, onde parou o balón co pé para virarse acto seguido e lanzar un tiro pegado ao traveseiro sen dar opción ao gardameta checo para reaccionar. O tanto, pouco antes da media parte, era un golpe de efecto psicolóxico favorable aos locais, que saíron das duchas convencidos das súas posibilidades e apertaron ao Chelsea contra o seu propio campo durante os primeiros minutos do segundo tempo.

Os de Di Matteo, con todo, souberon golpear de novo no momento no que os seus rivais despregaban o seu mellor xogo. De novo Mata adquiriu a responsabilidade de sacar unha falta desde o exterior a área, e volveu trazar un centro similar ao do primeiro gol dos Blues. Nesta ocasión o balón non atopou a ningún xogador, senón que sobrevoou á nube de futbolistas que quedaron mirándoo na área e escorreuse pegado ao pau esquerdo de Mannone despois de rozar levemente a perna de Koscielny, que sumaba o seu segundo erro da tarde.

O Arsenal non se rendeu e, cos visitantes definitivamente á defensiva para conservar un resultado que asinarían a priori no Emirates, foi capaz de xerar diversas ocasións de gol no último tramo do encontro . Os paus, Cech e a mala fortuna evitaron con todo nos últimos minutos que os «gunners» equilibrasen o marcado nalgunha das diversas opcións que fabricaron na área rival.