Silva mantén ao City por diante do United

EFE

Rooney eleva aos diaños vermellos mentres o Liverpool resolve pola vía rápida ante o Aston Villa.

18 dic 2011 . Actualizado á 21:28 h.

O Manchester City evitou que os seus veciños do United adiantásenlles á cabeza da liga inglesa grazas a un gol na segunda parte do español David Silva, que asegurou a vitoria fronte ao Arsenal (1-0). Tras unha primeira parte tensa na que os locais non souberon trasladar ao marcador o seu dominio sobre o céspede, os citizens capitalizaron o gol do canario para levarse os tres puntos e aguantaron durante a última media hora do partido os embates duns gunners liderados polo Van Persie.

A pesar da presión que se respiraba nas bancadas do Etihad Stadium, os locais saltaron ao campo inspirados, e resultáballes doado encadear xogadas rápidas nas que Silva, Agüero e Balotelli plantábanse na área rival con apenas tres pases ao primeiro toque. Tanto Silva como o francés Nasri, ao mando do centro do campo, atopaban unha e outra vez a algún compañeiro desmarcado entre liñas, listo para inquietar ao gardameta polaco Szczesny, a quen a fortuna acompañou durante os primeiros minutos para manter a cero a súa portería.

Os de Mancini eran os donos do balón, mentres que o Arsenal parecía sentirse incómodo co esférico nos pés ante a presión que exercían os citizens na zona de tres cuartos. O empate a cero servía aos locais para manterse na cabeza da liga, pero Mancini, desde a banda, perdía a paciencia coa incapacidade dos seus para liquidar o choque. Pola súa banda, Van Persie, máximo goleador da competición, que se mantivo acazapado durante a primeira media hora de xogo, comezaba a dar mostras de vida e alarmaba aos locais con varias ocasións de perigo ao contraataque.

Non foi ata o minuto 52 cando as bancadas do Etihad respiraron de novo con tranquilidade, despois de que Silva culminase unha xogada que iniciara Balotelli. O italiano percorreu unha banda esquerda que quedara libre de defensas e, unha vez dentro da área, soltou un disparo que Hart despexou con dificultade. Agüero atopouse co balón amais e tratou de rematalo de cabeza, pero só acertou a lanzalo cara á dereita da área, onde agardaba Silva disposto a empurralo ao fondo da rede. Durante a última media hora de xogo o Arsenal pareceu espertar, Van Persie dispuxo de varias ocasións claras de gol e o español Mikel Arteta mostrou a súa mellor versión no ataque, un esforzo que non serviu para que os locais cedesen a súa vantaxe no marcador.

Antes, un gol de Wayne Rooney no primeiro minuto do partido fronte ao Queens Park Rangers (2-0) encarrilou unha vitoria que situaba ao United como líderes provisionais. Os diaños vermellos marcaron desde o primeiro minuto o ritmo do encontro fronte ao QPR, e sentenciaron o choque na segunda parte cun gol do inglés Michael Carrick. Ferguson volveu sentar no banco do estadio de Loftus Road, algo que fixera por última vez hai quince tempadas, pouco antes de que o QPR iniciase un longo periplo polas categorías inferiores do fútbol inglés. Os seus xogadores saltaron ao campo decididos a asegurar os tres puntos. Conxurados para asaltar o primeiro posto, os diaños vermellos pasaron como unha exhalación por amais dos locais nos cinco primeiros minutos, un embate inicial que deixou como saldo un gol a favor do United.

Cando apenas se cumprira un minuto de partido, un balón perdido no centro do campo acabou aos pés do ecuatoriano Antonio Valencia, que avanzou pola banda esquerda ata plantarse no lateral da área e dirixiu un centro á cabeza de Rooney. Nese momento, xusto ao bordo o mediodía inglés, os defensas locais aínda non se habían desperezado, e o dianteiro atopou o espazo necesario na área para rematar con comodidade o balón ao fondo da rede de Radek Cerny.

O gardameta checo non puido atallar ese balón, pero desquitouse durante a primeira parte evitando varios goles dos diaños vermellos, en especial dous disparos de socato consecutivos de Rooney e Valencia que Cerny detivo in extremis cando corría o minuto trinta. Xa na continuación, o United sentenciou o choque por medio do centrocampista Michael Carrick. O inglés iniciou unha carreira pola medular do campo co esférico pegado ao pé, flanqueado por Rooney e Welbeck, ata plantarse na área rival.

Confiados en que o centrocampista acabaría pasando o balón a un dos seus compañeiros, os tres defensas do QPR que se interpuñan entre el e a portería deixaron un oco que Carrick soubo aproveitar para gañarlles as costas e, en solitario fronte a Cerny, fixo subir o segundo da tarde ao marcador.

Mentres, os goles do galés Craig Bellamy e do eslovaco Martin Skrtel antes do primeiro cuarto de hora de partido liquidaron a favor do Liverpool o choque contra o Aston Villa (0-2). A vitoria serviu ao equipo do dianteiro uruguaio Luis Suárez para adiantar un posto na táboa e situarse na sexta praza, a unha dos postos europeos, e dous puntos por diante do Newcastle, que non soubo pasar do empate a cero fronte ao Swansea.