O Arsenal de Wenger, de crise a enrachado

Efe

O Manchester United logra un gris triunfo no 25 aniversario de Ferguson como adestrador do club.

05 nov 2011 . Actualizado á 22:40 h.

O Arsenal, tras un inicio de tempada irregular no que chegou a rozar os postos de descenso, logrou a súa cuarta vitoria consecutiva na liga ao imporse por 3-0 ao West Bromwich. Un tanto do holandés Robin van Persie, máximo goleador da liga inglesa con once tantos, abriu o marcador na primeira parte, mentres que as dianas de Thomas Vermaelen e do español Mikel Arteta sentenciaron o encontro para os «gunners».

Tras o empate a cero fronte ao Olympique de Marsella na liga de Campións co que tiveron que conformarse os afeccionados gunners esta semana, as bancadas do Emirates Stadium volveron vibrar cun equipo que se consolida na parte alta da táboa da Premier League. O técnico francés Arsène Wenger botou man do seu once de gala para amarrar o tres punto fronte ao West Bromwich e situou xunto a Van Persie ao marfileño Gervinho e o inglés Theo Walcott, que manexaron o ataque local apoiados desde a zona de creación polo medio centro galés Aaron Ramsey.

Tras vinte minutos nos que o Arsenal puxo a proba en diversas ocasións ao gardameta inglés Ben Foster, foi Van Persie quen abriu o marcador para os locais. O holandés colocou un disparo raso ao lado dereito da portería do West Bromwich, fóra do alcance do porteiro, para consolidarse como o dianteiro máis certeiro ata o de agora na Premier. Pouco antes do descanso, foi o defensa belga Thomas Vermaelen quen volveu a superar a Foster cun disparo desde o interior da área e encarrilou definitivamente o choque para os «gunners» co segundo da tarde no Emirates Stadium.

O segundo gol derrubou aos visitantes, que pareceron ceder no seu empeño de levarse algún punto de Londres, mentres que o Arsenal comezou a gozar dunha posesión do balón abafadora, próxima ao 70 por cento. Os locais deron o golpe de autoridade definitivo ao encontro o minuto 74, cando Mikel Arteta colocou na rede un disparo desde o interior da área que significou o terceiro da noite para o Arsenal, o cuarto da súa conta persoal esta tempada.

Mentres, o Manchester United brindou unha vitoria aos afeccionados de Old Trafford ante o Sunderland (1-0), o día no que o técnico Alex Ferguson cumpriu 25 anos a cargo do club. Un gol en propia meta do exdefensa dos diaños vermellos Wes Brown na recta final da primeira parte desatascou un partido que o United dominara ata entón, aínda que sen acerto para portería.

Ferguson deixou nesta ocasión no banco ao mozo gardameta español David De Gea, que salvou ao equipo en diversas ocasións nos últimos encontros da liga inglesa e a Champions, para dar minutos ao porteiro suplente, o danés Anders Lindegaard. No ataque, Ferguson evitou as sorpresas e contou coas súas dúas dianteiros estrela, o inglés Wayne Rooney e o mexicano Chicharito.

Os locais dominaron desde o primeiro minuto un partido con pouca intensidade no seu primeiro tramo. O United dirixía o xogo no centro do campo, pero chocaba unha e outra vez coa defensa de Sunderland, que lograba evitar que os diaños vermellos inquietasen ao gardameta Westwood. Á media hora de xogo, os locais parecían atopar o ritmo do encontro e encadearon diversas ocasións protagonizadas por Rooney e o defensa francés Patrice Evra, a quen lles faltou acerto para enviar o balón ao fondo da rede.

No tempo engadido do primeiro tempo, a fortuna aliouse co equipo de Ferguson, e o defensa inglés Wes Brown rematou coa cabeza ao fondo da súa propia rede un córner que lanzara o portugués Luis Nani. O técnico escocés deu entrada ao búlgaro Dimitar Berbatov nos minutos finais para tratar de apontoar o resultado, pero o seu equipo non soubo romper a férrea defensa do Sunderland e tivo que conformarse cunha vitoria pola mínimo.

Máis tarde, o Chelsea impúxose pola mínimo ao Blackburn Rovers (0-1) cun gol do inglés Frank Lampard ao comezo da segunda metade; mentres que o Manchester City mantivo o liderado a pesar de sufrir na casa do Queen's Park Rangers (2-3). Os goles do bosníaco Edin Dzeko, o español Silva e o marfileño Touré Yaya serviron aos citizens para contrarrestar os dous tantos do QPR, que puxeron en aprietos ao conxunto do técnico italiano Roberto Mancini.