O Chelsea remonta con polémica

Celia López / Efe

30 abr 2011 . Actualizado á 23:09 h.

O Chelsea superou o seu último exame (2-1) e achegouse algo máis ao liderado do Manchester United tras remontar a temperá vantaxe conseguida polo brasileiro Sandro para o Tottenham con dous goles polémicos que, seguro, darán que falar ao termo da 35ª xornada.

Igual que na volta de cuartos de final da liga de Campións contra o Real Madrid en White Hart Lane, ao porteiro do Tottenham, Heurelho Gomes, escapoulle das mans o balón, esta vez tras un disparo de Lampard, e a acción rematou en gol para o Chelsea no minuto 45, un tanto co que o equipo londiniense acadou o empate. A dúbida é se o balón chegou a cruzar a liña de meta cando Gomes arrastrouse, literalmente, polo chan para acadalo e retelo.

Xa igualado o marcador e con Fernando Torres no campo, o conxunto de Carlo Ancelotti parecía desinflarse, mentres que o Tottenham traballaba para asegurarse o acceso á liga de Campións a próxima tempada. No entanto, o cambio de Torres por Kalou e de Malouda por Anelka revitalizou o cadro de persoal local, que apurou ata o minuto antes do final para gañar o encontro tras unha xogada a tres bandas, definida por Kalou ao primeiro toque, que comezou Anelka e continuou Drogba.

A afección dos Spurs protestou moito o gol porque considerou que Kalou estaba en fóra de xogo. A afección do Chelsea celebrou con entusiasmo unha vitoria que dá ao seu equipo opcións de arrebatar o liderado ao Manchester, que se medirá mañá ao Arsenal no Emirates.

Poucas horas antes, o Wigan sufrira un empate do Everton que o devolveu ao terreo do descenso. O internacional colombiano Hugo Rodallega tocou o balón co puño dentro da área e regalou desa forma o 1-1 ao equipo visitante, no que Mikel Arteta fallou un penalti. As mans de Rodallega amargaron á afección local cando só quedaban doce minutos para o final do partido.

A pesar de a baixa posesión de balón dos Latics na primeira parte, na que estiveron completamente expostos a que o adversario conducise o ritmo do partido, os raparigos de Roberto Martínez conseguiran por unha vez ser efectivos nas súas escasas chegadas a porta. No minuto 21, N'Zogbia desfíxose dos centrais do Everton para acadar a portería contraria e adiantar no marcador, ante a sorpresa de todos, a un Wigan extremadamente necesitado de puntos.

O xogador francés volveu ser protagonista instantes despois, xa que provocou un penalti que non aproveitou Arteta, ao que o gardameta Ali Ao Habsi adiviñou as súas intencións. Salvada esa acción, N'Zogbia respirou, pero aínda chegarían máis suplicios para os de casa. O francés abandonou o campo ao principio do segundo tempo e, no seu lugar, saltou ao céspede Victor Moses, que cambiou radicalmente o rumbo do encontro.

Era exactamente o motor que necesitaba o Wigan para acelerar e non aletargarse ante a presión do Everton, que seguía traballando en busca da remontada para acadar ao Liverpool e asegurarse na táboa un posto con acceso a competición europea.

Cando mellor estaba o Wigan para, polo menos, conservar o resultado, Rodallega marchitó involuntariamente as esperanzas deste equipo do norte de Inglaterra por manterse unha campaña máis na Premier League. O puño de Rodallega tocou o esférico e provocou un claro penalti que executou Baines para darlle o empate ao Everton.

Esta foi unha das seis citas ligueiras coas que arrincou a xornada en Inglaterra, onde a poboación goza estes días dunha fin de semana de ponte con motivo da Voda Real de onte, venres, e da festividade do próximo luns.

O Blackburn e o Stoke empataron sen goles no estadio do primeiro, mentres que o Blackburn gañou ao Bolton (1-0). O Fulham venceu ao Sunderland (0-3) e o outro envite da tarde resolveuse cun triunfo local do West Bromwich Albion fronte ao Aston Villa (2-1)