O Chelsea reforza o seu liderado ante os Wolves

EFE

Os londinienses imponse por 2-0 grazas aos goles de Malouda e Kalou e colócanse a cinco puntos do City, que xoga mañá ante o Arsenal.

23 oct 2010 . Actualizado á 20:57 h.

O Chelsea segue líder tras vencer por 2-0 ao Wolverhampton con menos brillantez da que se lle coñece, mentres que o Tottenham e o Wigan víronse frustrados polos seus respectivos empates, aos que contribuíron con gol o ex madridista Rafael Van der Vaart e o colombiano Hugo Rodallega.

Un primeiro tanto nacido da espectacular triangulación entre Anelka, Zhirkov e Malouda estreou o marcador dos Blues no minuto 23, cando nada puido facer o gardameta estadounidense Marcus Hahnemann, protagonista no primeiro cuarto de hora dun gran despexe que enturbou a primeira opción de gol do Chelsea.

Tras o gol, sucedéronse unha serie de chegadas, de novo con moito perigo, de Anelka, pero en absoluto o Wolverhampton, que loitaba a finais da tempada pasada por manterse na Premier, amedrentouse ante os vixentes campións de liga que xogaban hoxe na súa casa, en Stamford Bridge.

Finalmente, ese segundo gol que confirmaba o oitavo triunfo do Chelsea na liga -só perdeu un partido, contra o Manchester City- chegou no minuto 81, no que participou case todo o equipo.

Tamén en Londres, ao Tottenham escapoulle a súa oportunidade para afianzarse entre os primeiros postos da táboa cun empate 1-1 ante o Everton, que empezou forte pero ao ser igualado polo ex madridista Rafael Van der Vaart desinflouse.

O duelo comezou favorable para o conxunto visitante, o Everton, -no que faltou o español Mikel Arteta-, grazas a un tanto do defensa Leighton Baines no minuto dezasete, pero un erro do gardameta Tim Howward só tres minutos máis tarde permitiu aos Spurs igualar o marcador.

A superioridade do Tottenham foi máis clara durante a segunda metade, na que o Everton tivo moitos pases desacertados pero salvouse en varias ocasións dunha derrota pola grande actuación do seu defensor francés Sylvain Distin.

O Wigan, único equipo da Premier League adestrado por un español esta tempada (Roberto Martínez) estivo a piques de dar un magnífico salto na táboa, pois foi o primeiro en anotar no minuto 59 na súa casa ante o Bolton, a cargo de Rodallega, que facía o seu terceiro na tempada.

O dianteiro colombiano fora insistente durante todo o partido e tras oito remates desafortunados, chegou o acerto. Foi o resultado dun entendemento entre tres: a xogada arrincou do español Jordi Gómez, pasou polos pés do arxentino Franco Di Santo e recaeu en Rodallega para ser definida.

No escasos sete minutos que pasaron ata que o Bolton igualou, o hondureño Maynor Figueroa evitou un gol no saque dunha falta perigosa. No entanto, un erro dos defensores -a pesar de a súa boa actuación durante a maior parte do encontro-, que foron a por un só home, permitiu ao sueco Johan Elmander o tanto do empate.

Pola súa banda, o Birmingham gañou ao Blackpool por 2-0, unha vitoria á que contribuíu co segundo tanto o ex valencianista serbio Nikola Zigic, e que sitúa ao equipo no undécimo posto da clasificación xeral.

O Aston Villa perdeu contra o Sunderland no Estadio da Luz cun gol en propia meta do irlandés Richard Dunne. A novena xornada da liga de Inglaterra continúa co enfrontamento entre West Ham-Newcastle e concluirá o domingo cos duelos Stoke-Manchester United, Liverpool-Blackburn e Manchester City-Arsenal.