O Chelsea estrea a súa coroa arrasando ao West Brom

EFE

O Blackpool debutou na categoría derrotando 0-4 ao Wigan de Roberto Martínez. Tottenham e City empataron a cero.

14 ago 2010 . Actualizado á 22:57 h.

O Chelsea arrincou a tempada da Premier como defensor do título cunha esmagadora vitoria (6-0) ante o West Bromwich Albion, un recentemente ascendido que traballou duro pero flojeó nos momentos decisivos.

Stamford Bridge foi escenario dun auténtico espectáculo no que foron protagonistas o francés Florent Malouda e o marfileño Didier Drogba, quen se anotou dous e tres goles, respectivamente. Con todo, os Blues non ofreceron na primeira parte a superioridade que agardaba.

A intensidade aumentou tras o descanso e os de Carlo Ancelotti trataron de repetir a fazaña vivida na última xornada de liga, en maio pasado, cando esmagaron ao Wigan por 8-0. Esta vez a choiva de goles sufriuna o gardameta Scott Carson na portería do Albion.

Na defensa do West Brom Albion falábase en español, co debutante Pablo Ibáñez e o chileno Gonzalo Jara, que renovou esta semana co club inglés por tres tempadas máis.

Na mesma xornada, o técnico español Roberto Martínez e o grupo latinoamericano do Wigan foron goleados 0-4 polo Blackpool, que xogou coa ilusión e o ímpeto de quen debuta en primeira división tras corenta anos de ausencia, mentres o Everton de Mikel Arteta cultivou tamén unha derrota.

No estadio do Wigan, a insistencia do colombiano Hugo Rodallega non foi suficiente para estrear o marcador dos Latics, que tiveron que escoitar incluso os apupos da súa propia afección polos catro goles do Blackpool.

Cun equipo lánguido xogou o Wigan a primeira parte, durante a que os recentemente chegados tiveron tempo de coordinarse para anotar os tres primeiros tantos, que caeron como un mazazo para o adestrador español.

Un mal capítulo foi tamén esta primeira xornada de liga para o Everton, no que saíu como titular o español Mikel Arteta, que acaba de renovar o seu contrato co club inglés por cinco tempadas máis. O seu partido ante o Blackburn rematou cunha derrota por 1-0.

A pesar de os esforzos do xogador do Everton Tim Cahill por abrir espazos no bordo da área, a súa mellor oportunidade non puido materializarse, xa que a desviou o porteiro Paul Robinson, que esta mesma semana anunciou a súa retirada da escena internacional.

Aínda que a primeira metade foi de dominio para o Blackburn, o Everton tivo o seu momento pouco antes de que o colexiado pitase o descanso, cunha notable presión que fixo tremer aos locais e á que contribuíu Arteta cun perigoso disparo.

O asubío o árbitro chegou como unha bendición para a afección local en Ewood Park, xusto no momento que máis vulnerable sentíase o Blackburn, e xa na segunda metade o equilibrio instalouse e non volveu modificarse o marcador.

Bo debut tivo o Aston Villa, un dos equipos que ameazaron a pasada tempada a tradicional supremacía dos catro grandes (Liverpool, Manchester United, Arsenal e Chelsea) e que busca este ano clasificarse para a máxima competición europea.

A súa cara ofensiva ante o West Ham permitiu ao equipo da cidade de Birmingham coroarse cun 3-0 en Villa Park. Era doado de adiviñar desde o arranque do encontro que, antes ou despois, reflectiríase o seu dominio no marcador.

Destacou a presenza no campo de James Milner, o xogador do Villa ao que pretende desde hai tempo o Manchester City e cuxo fichaxe se prevé pechar nos próximos días, antes de que conclúa o mercado de traspasos o 31 de agosto.

Pola súa banda, o Fulham, que se disputaba os primeiros puntos contra o Bolton a domicilio, non puido romper o empate (0-0) e terá que agardar á próxima cita para demostrar o que aprendeu a anterior tempada, cando logrou clasificarse para a primeira final europea da súa historia.

O Wolverhampton impúxose ao Stoke por 2-1 no seu campo, mentres que o Sunderland e o Birmingham City, que abriron a liga no Stadium of Lights, asinaron un empate a dous.