Tottenham e Chelsea cumpren e seguen a cargo da Premier inglesa

Efe

24 ago 2009 . Actualizado á 02:00 h.

O Tottenham e o Chelsea venceron nos seus respectivos compromisos da terceira xornada da liga de Inglaterra e prolongaron o pulso que ata o de agora manteñen polo liderado da competición.

O Tottenham, hai un ano abocado á parte baixa e en plena pelexa por evitar o descenso, comezou con forza o curso e conta os seus partidos por triunfos. Sacou os tres puntos do campo do West Ham United grazas a un gol a dez minutos do final de Aaron Lennon. O centrocampista redondeou a remontada do equipo de Harry Redknapp, que contemplou o marcador en contra á volta do descanso, cando Carlton Cole adiantou aos locais.

Seis minutos despois, con todo, foi Carlton Cole o que canalizou o compromiso para o Tottenham, que saíu cos tres puntos co tanto postremeiro de Lennon.

Non fallou tampouco o Chelsea. O bloque de Carlo Ancelotti superou con solvencia, a domicilio, ao Fulham. O marfileño Didier Drogba achandou o panorama á media hora e o internacional francés Nicolas Anelka sentenciou no último cuarto de hora.

Mentres, o panorama é escuro para o Everton. Sen Mikel Arteta, que apresura a súa posta a punto tras a grave lesión que padeceu o pasado curso, o conxunto de Liverpool hase convertido no pechacancelas da táboa tras perder onte 1-0 co Burnley.