Anxo López alzouse co primeiro premio da ruta Cinzano cun combinado «rosso e bianco» con licor café e whisky
22 mares 2024 . Actualizado ás 11:39 h.O vermú Narcisa, en honra á avoa do seu creador e que dá nome ao local da rúa Olmos onde Anxo López o elabora, converteuse no preparado oficial da ruta Cinzano na Coruña. En unha gala celebrada este xoves no hotel Finisterre, a receita gañadora sorprendeu polos seus orixinais sabores e mesturas que, a xuízo do xurado, «representan á perfección a esencia da cidade».
Os seis finalistas desta quinta edición do certame, Casa Narcisa, Caldito, A Sazón, María Pita 1589, Almacén Concept Store e Adegas Martirio, foron elixidos entre as máis de 70 propostas presentadas para enfrontarse na final da ruta O vermut da túa cidade, organizada coa Asociación de Empresarios de Hostalería da Coruña. Anxo López destacou por de a elaboración de «un grolo complexo e innovador» que mestura vermú rosso e bianco, licor café e whisky. Con estes orixinais ingredientes alzouse co premio Vermut Oficial da Coruña 2024.
A proposta gañadora desta edición foi escollida por un xurado formado por expertos do sector como Giuseppe Santamaría, un dos mellores cocteleros do mundo e Director da Campari Academy en España; Sara Lúa, excocursante coruñesa de Masterchef 8 e Diana Sobral Cabanas, Concelleira de Turismo , Comercio e Hostalería;
A organización destacou, ademais, a marca de participación con máis de 70 locais de referencia da cidade sumados a esta edición, unha velada na que, como broche final, Almacén Concept Store alzouse co premio do público ao ser elixido por aqueles que votaron polo seu local favorito mediante un concurso nas redes sociais da marca.
A ruta de O vermut da túa cidade continuará na Coruña ata o vindeiro domingo para gozar do Narcisa, a proposta gañadora, e do resto dos preparados que concorreron ao certame da marca.