Expocoruña envórcase co ecoturismo e os produtos ecolóxicos na feira BioCultura

Alejandro García Chouciño
A. g. chouciño A Coruña

A Coruña

O recinto albergará esta fin de semana 150 postos e máis de 120 actividades

02 mares 2024 . Actualizado ás 09:39 h.

BioCultura abriu onte as súas portas en Expocoruña para converterse esta fin de semana no centro do ecoturismo e os produtos ecolóxicos do noroeste peninsular. Ata mañá, uns 150 expositores mostrarán as súas propostas e elaboracións. Ademais, os visitantes poderán coñecer unha gran oferta de turismo sostible. De feito, a conferencia inaugural correu a cargo da presidenta da Asociación Ecoturismo en España, Ana Llano , quen destacou que esta alternativa de lecer é un «produto en alza» no que ademais o país é líder.

Llano defendeu que este tipo de turismo sostible «beneficia aos destinos, ás empresas e aos viaxeiros» e, por iso, apelou a sensibilizar á sociedade, «dando a coñecer a súa importancia e namorando aos viaxeiros». «O ecoturismo é unha filosofía de vida», concluíu.

Ao acto inaugural asistiron a directora de Biocultura, Anxos Parra; o xerente de Expocoruña, Andrés Fernández; a concelleira de Turismo, Diana Sobral; o vicepresidente responsable da área de Turismo da Deputación da Coruña, Xosé Regueira, e o presidente da Reserva de Biosfera dás Mariñas Coruñesas, José Antonio Santiso.

Por parte da Xunta de Galicia, participaron o director da Axencia Galega dá Calidade Alimentaria (Agacal), José Luis Cabarcos; o director xeral de Comercio e Consumo, Manuel Heredia, e a directora de Promoción dá Axencia de Turismo de Galicia, Carmen Pita. Tamén apoiaron a feira neste primeiro día o presidente do Clúster de Turismo de Galicia, Cesáreo Pardal; o presidente do Craega, Francisco López, e destacou a presenza do secretario segundo da embaixada da India, Aman Chandran, que participou co gallo de a intervención da profesora Apeksha Bhagwat, que abriu onte o Festival de Ioga Noroeste cun relatorio e unha clase de meditación.

BioCultura acollerá máis de 120 actividades, como talleres gastronómicos e catas de produtos como cafés, sidras ou algas, ademais de clases de cociña con receitas de aproveitamento. Tamén haberá oportunidade de participar en xornadas dedicadas á saúde como é o caso do OrganicFit Day, onde se abordará como mellorar o noso benestar de xeito transversal, ou de talleres sobre ecoestética. Tampouco faltarán os coloquios sobre bioconstrucción.

Por outra banda, un total de 11 empresas do ámbito turístico procedentes de todo o territorio recibiron o distintivo que as acredita na marca de calidade da Reserva de Biosfera Mariñas Coruñesas. A incorporación prodúcese tras concluír con éxito a formación organizada pola entidade para o sector turístico e comprobar o cumprimento do prego de condicións para cada unha delas.