CDLUGO

ANTONIO GARCIA / LOF

O mellor dun partido moi frouxo dos albivermellos foi o resultado

17 feb 2024 . Actualizado ás 22:36 h.

Xa non hai rival pequeno no grupo primeiro da Primeira Federación. O Lugo sufriu para dobregar ao pechacancelas da categoría, un Teruel, que acumulaba ata este sábado sete partidos sen perder. Dous goles dun revitalizado Sergio Aguza deron os tres puntos a unha escuadra albivermella, que respira tranquila e segue mirando, aínda que de lonxe, cara aos postos de play offs.

Pero o encontro distou do que realmente agardaba o adestrador do Lugo, Paulo Alves. Nos primeiros 45 minutos, os seus xogadores apenas compareceron sobre o terreo de xogo. E é que a escuadra albivermella non tivo ningunha ocasión clara de gol. Houbo que agardar ata os instantes finais desta entrega para ver algún achegamento á área local. Iso si, sen perigo.

Os locais foron os que controlaron o partido, circunstancia que lles permitiu contar coas mellores ocasións de gol. Polo visto sobre o terreo de xogo, o Teruel puido haber ir ao descanso con vantaxe no marcador. A primeira gran oportunidade dos locais produciuse no minuto quince, cun disparo de Naranjo, que neutralizou cunha excelente intervención o porteiro do Lugo, Lucas Díaz, que en Teruel volveu ser un dos xogadores máis destacados da escuadra de Paulo Alves.

O gardameta albivermello evitou de novo o gol con outra intervención maxistral a lanzamento de Guillermo Naranjo. Foi no minuto 29. Tres minutos máis tarde, o árbitro parou o partido pola indisposición dun afeccionado na bancada. Cara a esta zona correron os médicos do Lugo e do Teruel. Por sorte, esa indisposición non foi a maiores, e catro minutos despois renovouse o choque.

A falta de oito minutos para a conclusión do primeiro tempo volveu ter outra ocasión clara o Teruel. Foi por medio de Ismael Sierra , que rematou de cabeza un balón, que finalmente saíu desviado. E practicamente tras esta xogada xa non houbo máis ocasións. O árbitro decretou a final da primeira parte, que deixou unha sensación de dominio do Teruel ante un Lugo totalmente inoperante.

Reacción do Lugo

A posta en escena na segunda metade foi diferente. Xa se viu a un Lugo máis elevado, que comezou a cercar a meta do Teruel. E así veu o 0-1. Dá Costa asistiu a Sergio Aguza que rematou, o balón estrelouse nun defensa e o rexeite aproveitouno de novo o centrocampista para adiantar ao seu equipo no luminoso. Este tanto chegou na primeira ocasión do partido da escuadra de Paulo Alves.

Foi un xerro de auga fría para os locais, que, con todo, repuxéronse enseguida. De feito, nove minutos máis tarde —o tanto do Lugo chegou no minuto 49— empataron o encontro. Marcouno Fran Carmona, que recibiu a pelota nunha posición moi dubidosa. É máis, a través das cámaras de FEF TV apréciase que o defensa estaba lixeiramente adiantado. Pero o asistente non o viu así e o tanto subiu ao marcador.

A partir de aquí o partido foi máis igualado. Nacho Quintana en xogada persoal entrou na área e o seu disparo atallouno o meta do Teruel en dous tempos. E no minuto 65, cos mesmos protagonistas do primeiro gol, é dicir, Dá Costa e Sergio Aguza, chegou o 1-2. O dianteiro asistiu ao centrocampista, que nun forte disparo enviou o balón ao fondo da portería de Taliby. Volveu ter outra opción o Lugo, pero unha falta que botou Aguza estrelouse na barreira e o rexeite aproveitouno Dá Costa, cuxo disparo atallou Taliby.

Nos últimos instantes apertaron os locais, pero o Lugo defendeuse, evitando calquera sorpresa desagradable. É máis, dispuxo dalgún contragolpe para marcar. De feito, Antoñín marcou, pero a xogada foi anulada por un dubidoso fóra de xogo.

Ao final, partido frouxo do Lugo, pero vitoria importante para seguir soñando.

1

Taliby; Carmona, Julen (Gabarre, min 72), Aitor Pacual, Villa (Gaixas, min 59); Fran Tena, Sierra (Facu, min 78), Nacho Castelo, Alastuey; Neskes (Aparicio, min 59) e Naranjo.

2

Lucas Díaz; Carlos Julio , Gorka Pérez, Castrín, Javi Vázquez; Jozabed, Fran Mérida (Antonetti, min 68), Aguza (Thiago Ojeda, min 85), Aranda (Nacho Quintana, min 46); Dá Costa (Adrián Fuentes , min 90) e Ledesma (Antoñín, min 68).

GOLES: 0-1, min 49, Aguza; 1-1, min 58, Fran Carmona; 1-2, min 65, Aguza.

ÁRBITRO: Romero Freixas (Colexio Catalán). Amoestou aos futbolistas do Teruel Fran Tena e Neskes, e ao do Lugo Ledesma.

INCIDENCIAS: Partido que se xogou no estadio de Pinilla. Boa entrada.