Ningún dos cinco primeiros gañan en Segundo Autonómica da Costa

José Manuel Ferreiro Negreira
José M. Ferreiro CARBALLO / LA VOZ

ZAS

Ana Garcia

O Monte Louro intenta eludir o descenso ao gañar ao Sporting Seaia e situarse a só tres puntos

18 feb 2015 . Actualizado á 05:00 h.

Ningún dos cinco primeiros clasificados non gañaron na última xornada de Segundo da Costa. O líder San Lorenzo perdeu; e o Outes, Sp. Zas, Castriz e Volantes de Baño, empataron. En cambio o Monte Louro deu un golpe de efecto ao gañar o Sp. Seaia e porse a 3 puntos dos malpicáns para a salvación do descenso no que están agora xunto ao Camelle.

Buño-Sp. Zas: 0-0. Boa entrada en Xaviña, con 150 afeccionados. O Zas estivo mellor na primeira parte, na que puido resolver o choque, pero o meta Toni foi a figura. Despois houbo igualdade, pero o local Emilio estrelou un balón no traveseiro.

Camariñas-San Lorenzo: 2-0. No Irmás Patiño houbo unha aceptable afluencia, con 120 persoas. Goles: 1-0, min 60: Soule; 2-0, o meu 89: Denís. Os locais, nun dos seus mellores partidos, derrotaron claramente o líder, que ofreceu a súa peor imaxe da presente campaña. Nos de Berdillo debutou o meta Sergio Puyol, que acabou cunha fisura no tabique nasal nun choque con Soule (min 25), pero seguiu xogando ao non haber cambio. O venres, o porteiro Diego sufriu unha escordadura de nocello. No encontro tamén fracturou a boneca o xogador carballés Adrián, nunha caída fortuíta (min 44).

Castriz-Porteño: 1-1. Escaso público en San Pedro, con 20 seguidores. Goles: 0-1, min 15: Roi; 1-1, min 84: Adrián Prol. O dominio foi local, pero as ocasións foron visitantes, que chegaron a aliñar a tres xuvenís: Anxo (titular), Oli e Xoel. Foi expulsado David Agra (Castriz, min 75).

Cee-Cabana: 0-3. Normal presenza de espectadores en San Paio de Refoxos, con 70 incondicionais. Goles: 0-1, min 0-1, min 5: Charly, 0-2, min 65: Iván Mato; 0-3, min 89: Josiño. O dominio do Cee viuse contrarrestado pola eficacia nos contraataques dos cabaneses.

Monte Louro-Sp. Seaia: 3-2. Boa entrada no Eleuterio Balayo, con 200 asistentes. Goles: 1-0, min 20: Dani Deza; 1-1, min 35: En propia meta a centro de Eme; 1-2, min 60: Juni; 2-2, min 80: Dani Deza; 3-2, min 88: Rúa, en posición dubidosa. O conxunto malpicán mereceu o empate a pesar de acabar con nove pola expulsión de Miguel Riveiro (min 85) e Damián (min 88).

Carnota-Camelle: 2-1. Pobre presenza de público en Lombáns, con 40 espectadores. Goles: 1-0, min 32: Manuel Luis; 1-1, min 75: Josecho, de falta; 2-1, min 79: Manuel Luis. Partido moi igualado, que decidiu o goleador da tarde co seu oportunismo.

Mazaricos-Fisterra: 2-0. En Peña do Ouro uns 150 afeccionados. Goles: 1-0, min 20: Chenel; 2-0, min 42: Esteban Pereiro. O partido disputouse cunhas condicións climatolóxicas pésimas. O Fisterra dominou a segunda parte, pero non resolveu.

Ponteceso-Voantes de Baño: 3-3. Normal presenza de espectadores en Ou Pinguel, con 70 persoas. Goles: 0-1, min 48: Piti; 1-1, min 54: Brais; 1-2, min 60: Ivi, de penalti; 2-2, min 72: Dani Cotelo; 2-3, min 80: Edu; 3-3, min 93: Mendieta. Tras unha aburrida primeira parte, a segundo foi un festival de goles. Foi expulsado Iago (Voantes, min 67) e os técnicos Barca (Ponteceso, min 57) e Chisco (Voantes, min 89).

Baíñas-Outes: 1-1. Mala entrada no municipal de Vimianzo, con 50 persoas. Goles: 1-0, min 55: Pablo Muíño, no seu debut; 1-1, min 77: David, de penalti protestado. Mala primeira parte nun campo alagado, e unha segundo moi aberta. Foron expulsados Roberto Amoedo (Outes, min 17) e os locais, José Carlos (min 89) Mata (min 90) e o técnico Pablo Mallón (min 89).