O diluvio frea ao Bergan no seu debut ligueiro (1-2)

Antón Lestón Lago
Antón Lestón CARBALLO / LA VOZ

CARBALLO

INCLÚE ÁLBUM| Tras un gran inicio, dous goles visitantes fixéronlle moito dano aos de Carballo, que non recortaron distancias ata o desconto

05 sep 2022 . Actualizado ás 21:10 h.

Coma se dun presaxio tratar, o gris do ceo na Costa da Morte avanzaba xa o futuro inmediato do Bergantiños para o seu debut contra o Ximnástica de Torrelavega. E iso que os de José Luis Lemos brillaron durante o tramo inicial, pero acabaron sucumbindo ante un rival moi rochoso e resolutivo, que soubo aproveitar ao máximo as súas cartas.

O inicio foi fulgurante. Os visitantes saíron a presionar ata a área de Canedo desde o minuto 1, partindo incluso o equipo en dous bloques de cinco xogadores a miúdo. Unha circunstancia que aproveitaban os de Carballo, que con Uzal, Remeseiro e Adri Pérez por dentro, conseguían desactivar esa primeira barreira con saídas de balón que levantaron os primeiros aplausos das Eiroas. Os seguintes foron dirixidos ao conxunto en xeral, porque o certo é que durante a primeira media hora o Bergantiños arroiou ao Ximnástica. Unhas veces de forma rápida e vertical, con Garrido acelerando as xogadas desde banda esquerda e outras xogando de lado a lado con máis calma. Así precisamente chegaron as dúas mellores oportunidades. A primeira, no minuto 9, acabou cun cabezazo de Charly ao traveseiro tras un gran centro de Boedo. Na segunda, Mediavilla detivo o disparo de Uzal e o posterior de Garrido foise lamiendo o pau dereito.

E cando mellor estaban os locais, dous jarras de auga fría. A primeira despois de que Tobar vencese nun duelo individual a Chapu e colocásea á base do pau. E a segunda tras un córner que Delgado peiteou no primeiro pau e Gándara enviou á rede no segundo xusto antes do descanso.

Na segunda parte o protagonista absoluto foi o temporal de choiva e vento desembarcou nas Eiroas. O divertido fútbol de ida e volta que se viu na primeira parte desapareceu por completo e deu paso a unha consecución de intentos errados dos rojillos por infiltrarse no muro cántabro. E o material era formigón armado, pois nin con dez chegou nin a cambalearse pese ao ao amplo dominio local, que só puido meterse no partido no desconto grazas a un cabezazo de Dieguito . No entanto, o gran protagonista dos de Carballo tras o descanso foi Santi Canedo, que salvou ata en tres ocasiones o 0-3 con grandes paradas. Ao final e pese ao arreón da bancada, non puido ser e o debut nesta ilusionante tempada saíu amargo. Para a semana, derbi en Ourense ante o Arenteiro.

Lemos e o seu gafe: «Levo 16 anos sen gañar o primeiro partido de liga»

«Tiñamos moitas ganas de comezar a liga e moita ilusión de facelo ben, pero o segundo gol foi un golpe moi duro», comentou Álex Boedo na rolda de prensa posterior ao encontro. Aínda así, o extremo carballés admitiu que no descanso seguíanllo crendo «porque o ano pasado xa remontamos varias veces aquí» e lamentou o penalti «clarísimo» que o árbitro non sinalou na última xogada.

Tamén resaltou esa polémica José Luis Lemos, que dixo velo moi claro nun vídeo dentro do vestiario. No entanto, o míster non se escusou e tamén sinalou ao segundo tanto visitante como o punto clave do partido: «Fíxonos máis dano do que debería e ademais é un gol que non podemos conceder». «Gustoume moito o inicio e creo que o xusto e que nos puxésemos cunha vantaxe importante, incluso de máis dun gol», indicou. Especialmente, encantoulle a profundidade dos seus, que durante a primeira media hora incrustábanse na área rival con relativa facilidade.

A segunda parte foi diferente. E a pesar de que o técnico lle insistiu aos seus en que «non se volvesen tolos», non houbo outra forma de xogar que a base do balón en longo. «Tivemos que pasar toda a segunda parte colgando balóns porque o temporal fixo que o campo estivese impracticable para xogar por abaixo. É un fútbol aburrido, feo, que a min non me gusta nada, e que non temos tan adestrado», comentou. Para concluír, Lemos sorprendeu aos presentes revelando un segredo que non quería que saíse á luz: «Levo 16 anos sen gañar o primeiro partido de liga, polo que é algo que non me pilla por sorpresa».

Polo bando visitante, falou Gonzalo Bustamante debido á ausencia de Sergio Fernández, ao que lembrou Lemos porque tivo que marcharse a Cantabria pola mañá debido a problemas familiares. «Van estar arriba seguro, porque teñen un gran adestrador e porque fixeron un investimento importante para ter este persoal», dixo.

FICHA TÉCNICA

BERGANTIÑOS: Canedo; Palomares (Ander Pacheco, minuto 68), Chapu, Quindimil, Espeso (Tomei, 68); Uzal, Remeseiro; Boedo (Dieguito, 59), Adri Pérez, Garrido (Pedrosa, 59); Charly.

G. TORRELAVEGA: Mediavilla; Miguel Gándara, Marotías, Goñi, Delgado; Alberto, Altadill (Chamorro, 88), Basurto (Javi Cobo, 74); Tirado (Dani Álvarez, 64), Unai; Tobar (Mario, 74).

GOLES: 0-1, min. 38: Tobar; 0-2, min 45: Miguel Gándara. 1-2, min. 94: Dieguito

ÁRBITRO: Leandro Carbajales Gómez, (Asturias). Expulsou a Dani e amoestou a Goñi, Basurto e Delgado polos visitantes, e a Espeso polos locais.

INCIDENCIAS: Xornada 1 de 2ª RFEF nas Eiroas, con máis de 400 espectadores.