Melissa Rodríguez
Melissa Rodríguez CARBALLO / LA VOZ

CARBALLO

BASILIO BELLO

Liga dá Costa | Os vimianceses perderon por goleada no seu feudo ante o Cee (2-5), na súa oitava xornada sen gañar tras seis derrotas e só dous empates

28 ene 2020 . Actualizado ás 05:00 h.

O resultado negativo logrado polo Baíñas na última xornada disputada da Liga dá Costa trouxo consecuencias no banco. O equipo vimiancés perdeu por goleada no seu feudo, As Cabreiras (2-5), ante un rival superior da zona media da clasificación, o Cee. Foi a súa oitava xornada consecutiva sen gañar. Desde mediados de novembro non suman tres puntos. Seis derrotas e dous empates é o balance dos dous últimos meses.

Con estes resultados, e co conxunto a oito puntos do descenso (é cuarto pola cola), a directiva, presidida por Juan Silva, anunciou na mañá de onte a decisión de prescindir dos servizos do actual corpo técnico formado polo carballés José Barca (primeiro adestrador) e o pontecesán Marcos Antelo, Curro (segundo). «Agradecemos os servizos prestados e desexámoslles moita sorte en vindeiros proxectos», escribiu o club no seu perfil social.

O domingo, os soneiráns foron os encargados de abrir e pechar o marcador nos minutos 38 e 85. No entanto, entremedias encaixaron a friorenta de cinco goles: un antes do descanso, e catro, tras a continuación. Polo conxunto visitante destacaron Adrián Canosa e Ezequiel Martínez, cun dobrete cada un.

O Baíñas debe recuperarse pronto dos últimos cambios producidos e da mala dinámica pola que atravesa o equipo, pois lle veñen dous partidos complicados. Primeiro xogará a domicilio contra o segundo clasificado, que segue sendo o Ponteceso tras imporse por 1 a 3 ao Malpica, da zona media, e logo do Corme manterse a cargo de a táboa, aínda que por un só punto de vantaxe, tras remontar en apenas media hora un 0 a 3 iniciais contra o Muxía (4-3 ao final), outro dos rivais da parte cómoda. Nesta última vitoria influíu moito a expulsión por dobre amoestación de Julián Busto (minutos 16 e 63). O cormelán Alejo marcou dous tantos. O segundo adversario de Baíñas, xa no seu feudo, será o Esteirana, terceiro clasificado. Impúxose ao pechacancelas, o Buño, por 1 a 4.

Outros resultados da xornada

Un partido destacado da xornada foi o Cabana-Sporting Zas, entre dous conxuntos necesitados da vitoria para afastarse do descenso. Impuxéronse os locais por 2 a 1, o que afunde máis aos zasenses no fondo da clasificación. Son segundos pola cola. «Foi un partido moi condicionado polo vento que fixo que os dous equipos cometeran moitos erros», comentaron desde o Cabana. «Na primeira parte, o respecto entre ambos foi a norma dominante. Apenas se inquietou a portería contraria», expresaron desde o Sporting Zas. Así foi que o primeiro gol non chegou ata a segunda parte e de penalti para os cabaneses. A falta cometeuse sobre Castro e el mesmo transformouna en tanto. Noutra falta, Diego Cacha aumentou a vantaxe para o seu equipo. Os visitantes só recortaron distancias no tempo engadido, nunha falta lateral.

Outros resultados foron: Coristanco-Cerqueda, 3-1, e San Lorenzo-Castriz, 0-0. Así, os de Berdillo seguen sendo cuartos, e os coristanqueses continúan a súa escalada na táboa. Pasan a ser sextos. Destes dous encontros, destacou a expulsión de Cristian Méndez, xogador do Cerqueda, no minuto 44, tras ver o segundo cartón amarelo (a primeira foi no 43).

No grupo coruñés de Segunda Galicia, os dous cadros cercedenses caeron derrotados contra os seus rivais directos na táboa, o que os leva a caer posicións. O Queixas perdeu por 1-3 ante o Vizoño e continúa pola zona media. O San Martiño logrou o mesmo resultado, pero a domicilio contra o Santa Cruz e está ás portas do descenso, aínda que é certo que ten un partido menos.