O novo Portus Apostoli sucumbe ante a pegada dun sólido Córdoba | 7-2

Matheus Preá protege el balón ante la insistente presión de Josema, del Córdoba.
Matheus Preá protexe o balón ante a insistente presión de Josema, do Córdoba. MANUEL LORENZO | NOIA PA

A segunda parte condenou aos noieses no primeiro partido de éraa Cossío-Palmas

13 ene 2024 . Actualizado ás 20:21 h.

Novo golpe de realidade. O Portus Apostoli caeu con contundencia no primeiro encontro de éraa Cossío-Palmas no banco. O Córdoba Patrimonio da Humanidade non perdoou no seu feudo, rubricando na segunda parte unha vitoria por goleada nun partido moito máis igualado do que se viu no luminoso (7-2).

Desde o principio os andaluces trataron de impor a súa lei, probando a Sarmiento xa desde as primeiras xogadas do choque. Avisou Pulinho cun potente disparo ao pau, pero a segunda que tivo non a errou. No minuto 7 adiantou aos seus remachando a gol un centro envelenado de Perin. Non tardou en responder o Portus Apostoli, que tamén golpeou a madeira por mediación de Pirata , moi activo durante todo o encontro.

O 2-0 chegou na acción seguinte. Foi Zequi o que liderou unha xogada pola á esquerda e o que definiu maxistralmente desde media distancia colocando o balón lonxe do alcance do porteiro dos de Noia . O segundo tanto fixo que os visitantes se activasen. No minuto 10, despois de buscar con insistencia ao seu pivote, o Portus Apostoli reduciu distancias grazas a un gran tanto de Matheus Preá. O brasileiro aproveitou un rexeite da defensa tras un saque de banda e bateu sen contemplacións ao meta dos blanquiverdes.

Duelo roto

O paso por vestiarios non baixou a intensidade dos futbolistas, senón máis ben todo o contrario. Tan só catro minutos despois de comezar a segunda parte viu porta o andaluz Josema, para pór máis terra polo medio no luminoso.

A partir dese momento o Córdoba mostrouse máis sólido en defensa, blocando o empurre noiés con paradas de mérito de Fabio e cunha zaga en bloque baixo que por momentos tivo que achicar bastante auga. Tanto vai o cántaro á fonte que a acaba rompendo, e o encargado foi Edu Jabá. No minuto 25 un zurdazo do carioca reduciu distancias e puxo ao Portus Apostoli a soñar con rascar algo positivo da súa visita a Córdoba.

Nese instante o encontro comezou a ser un intercambio de golpes no que as imprecisións debido ao empurre do rival comezaron a facer acto de presenza, e aí fíxose grande a figura de Muhammad , que marcou o 4-2 para os cordobeses no minuto 32.

Co Portus Apostoli envorcado, atacando xa cun porteiro-xogador en busca dunha remontada ao fío do final, un erro condenou aos noieses. Unha perda sen ninguén na meta permitiu que o porteiro andaluz Fabio marcase desde a súa área un tanto de bela factura que decaeu aos visitantes. Á xogada seguinte, pasou o mesmo, aínda que a definición sen porteiro correu a cargo esta vez de Josema, que anotou para desatar a tolemia no Palacio Municipal de Deportes Vista Alegre.

Cando parecía que todo o peixe estaba vendido, unha nova imprecisión do Portus Apostoli propiciou un contragolpe do Córdoba, que puxo a guinda e rematou de noquear aos noieses cunha goleada de última hora grazas a un novo tanto de Muhammad.

CÓRDOBA PATRIMONIO DA HUMANIDADE

Fabio, Pulinho, Lucas Perin, Zequi e Muhammad —cinco titular—. Mareco, Mykytiuk, Josema, Kenji, Kauê e Guilherme.

PORTUS APOSTOLI

Sarmiento, Machado, David Pazos, Pola e Pirata —quinteto inicial—. Tamén xogaron Edu Jabá, Nico Rosa, Matheus Preá e Attos.

GOLES: 1-0, min 7: Pulinho; 2-0, min 8: Zequi; 2-1, min 10: Matheus Preá; 3-1, min 24: Josema; 3-2, min 25: Edu Jabá; 4-2, min 32: Muhammad; 5-2, min 37: Fabio; 6-2, min 38: Josema; 7-2, min 39: Muhammad.

ÁRBITROS: Gabaldón Rico e Roupeiro Lara. Sacaron amarela a Sarmiento, Edu Jabá, Pola e Nico Rosa, polo Portus Apostoli. Ensinaron cartolina a Zequi e Kauê, do Córdoba Patrimonio da Humanidade.