Os propietarios do mesón Ou Pipote de Lourenzá traspasan por xubilación un negocio «que funciona de cine»

m. albelo LOURENZÁ / LA VOZ

LOURENZÁ

Marisa Rodríguez y Moisés Rego están al frente de O Pipote desde agosto del 1997
Marisa Rodríguez e Moisés Rego están a cargo de Ou Pipote desde agosto do 1997 Pepa Losada

O establecemento abriu en agosto do 1997, traballan o menú do día, contan cunha ampla carta de racións e 28 anos despois manteñen unha clientela moi fiel

17 sep 2025 . Actualizado á 17:22 h.

Os propietarios do Mesón Ou Pipote de Lourenzá buscan substitución para traspasar un negocio que xestionaron durante os últimos 28 anos e que, aseguran, continúa «funcionando de cine e está preparado para traballar desde o primeiro momento», sinala Moisés Rego, a cargo do recoñecido establecemento laurentino desde agosto do 1997 xunto á súa muller, Marisa Rodríguez.

De feito, o traspaso débese única e exclusivamente a que ambos se van a xubilar. «Levamos buscando desde xullo, puxemos varios anuncios, pero de momento non atopamos a ninguén. O local está equipado con toda a maquinaria necesaria para o funcionamento dun mesón: cámaras industriais, conxeladores, vinoteca, peladora de patacas, etcétera. Traspasámolo con todo isto incluido», apunta.

Interese sen éxito

Aínda que recibiron algunha chamada, o traspaso nin sequera chegou a ser unha opción. «Creo que non hai demasiados cartos e ademais a xente non se quere involucrar no traballo. Hai xente que chama e entendo que terán que ver o local antes de negociar un prezo, pero á hora da verdade xa non aparece ninguén», lamenta.

As dúas empregadas que lles botan unha man no día a día tampouco están interesadas por distintas razóns. «Unha é unha rapaza aínda nova que está estudando e a outra, que nos axuda na cociña, xa está cerca da xubilación e tampouco está interesada», asume o propietario.

Durante estes 28 anos de actividade, Ou Pipote labrouse unha boa fama como un negocio de comidas no que se pode gozar de saborosos pratos de culler —caldo, callos, etcétera— e doutros elaborados seguindo as receitas tradicionais. Ademais, ofrecen un menú do día que funciona moi ben. «Temos menú de día, traballamos pratos da cociña tradicional e logo contamos cunha ampla carta de racións, que creo que é algo que funciona moi ben e que non ten outro negocio do casco urbán de Lourenzá. Temos unha clientela moi fiel e o negocio funciona perfectamente», reitera Moisés Rego.