PEPA LOSADA

O cadro burelense mantén invicto tras encadear contra o Sumidoiro a súa terceira remontada consecutiva cunha rotación mermada polas lesións

24 mares 2024 . Actualizado ás 22:22 h.

O Burela Pescados Rubén mantense invicto e destacado no liderado da Primeira Iberdrola agarrado ao lema do cinematográfico Rocky Balboa: «Non importa o forte que golpeas, senón o forte que poden golpearche». Por máis paus que lle dan, ninguén logra tombar ao conxunto de Julio Delgado, que se sobrepón ás importantes baixas por lesión de Caridade García e Noelia Montoro e encadea tres remontadas consecutivas.

No primeiro encontro do mes de marzo, o Futsi sucumbiu no Vista Alegre 6-3 nun duelo que vencía 1-3 ao descanso; un gol temperán tamén puxo a proba a fiabilidade laranxa na visita ao Torreblanca Melilla (1-2); e este sábado tras o parón A Boca Léache Sumidoiro adiantouse en dúas ocasións e mandaba 1-2 a dez minutos de rematar o partido con 3-2 grazas a un dobrete de Irene Samper e outro gol de Emilly .

As Guerreiras Laranxas levantaran un resultado adverso noutras tres ocasiones desde o comezo ligueiro: na xornada dúas venceron 4-5 ao Ourense Ontime un duelo que perdía 3-1, na 12 Lles Corts tamén chegou a mandar nun marcador que acabou 3-2, e na 16 o Poio anotou no primeiro minuto do triunfo por 1-5 no derbi da Seca. Tamén en semifinais da Supercopa de Torremolinos venceron ao Futsi nos penaltis tras igualar unha desvantaxe de 1-3 ao descanso.

Julio Delgado: «A cabeza podería estar a outras cousas, pero tivemos intensidade»

Julio Delgado mostrouse satisfeito co traballo do seu equipo para remontar ao Sumidoiro e amarrar a duodécima vitoria consecutiva do Burela Pescados Rubén. Máis, se cabe, por manter a intensidade a pesar da súa folgada posición ligueira e estar ás portas de pelexar por un novo título na final a oito da Copa da Reina que se disputaá en Alhaurín de la Torre do 12 ao 14 de abril: «Estou contento en todos os aspectos. Atacamos moito máis, defendido moi ben o xogo de cinco, rotamos moitísimo dando minutos a todas as xogadoras e tivemos moi boa intensidade e predisposición. A cabeza podería estar a outras cousas, pero hai que mantela no 40x20 cada semana».

O salmantino analizou ao rival como un conxunto «moi correúdo e agresivo en defensa» e recoñeceu que ás súas discípulas estiveron pouco fluídas antes do descanso: «Faltounos cabeza. Tivemos moito corazón, parece que nos queriamos obrigar a marcar rápido e esquecémonos un pouco do que levamos facendo tanto tempo: xogar ao fútbol sala. Buscabamos o camiño máis curto e iso non sempre dá resultado. Na segunda parte habemos triangulado moito mellor, fixemos xogadas moi bonitas, con tres e catro xogadoras».

Delgado tamén destacou o bo papel na portería de Ana Eliza tras a lesión de Caridade.