O segredo dun dos mellores asadores de Galicia: «Tratamos co mesmo cariño ao obreiro e ao camioneiro do menú do día que ao invitado dun banquete»

Lucía Rey
Lucía Rey BARREIROS / LA VOZ

BARREIROS

O'Asador del Alba, en Barreiros, ha logrado, entre otros, un Plato de Oro
Ou'Asador do Alba, en Barreiros, logrou, entre outros, un Prato de Ouro XAIME RAMALLAL

O Asador, en Barreiros, primeiro recomendado na guía do camioneiro, dá para comer a diario por centos de persoas xunto á N-634 e a A-8

03 oct 2023 . Actualizado ás 17:39 h.

Preparar e servir a comida co mesmo afecto a quen pide o menú do día nun alto no traballo que a quen vístese de gala para asistir a unha voda, un bautizo ou unha comuñón. Ese é un dos segredos de Ou'Asador do Alba, situado en Cruz do Lobo (Barreiros), que está considerado nas máis importantes guías gastronómicas como un dos mellores asadores de Galicia. «Son premios non buscados, pero que se agradecen un montón porque en calquera cousa que fas tratas de cumprir as expectativas», expón Amable Terrón, responsable dun negocio que está situado nun lugar estratéxico: a un paso da autovía A-8 e xunto á N-634. Por iso é polo que cada día atenda por centos de clientes que atopan no lugar un amplo aparcadoiro e unhas instalacións cómodas, con comida de calidade a bo prezo, segundo subliñan as citadas guías.  

O hostaleiro explica que a hostalería é «dura» e o seu é un establecemento moi amplo, posto que, nel, ofrecen menú do día e carta, ademais de organizar banquetes e todo tipo de eventos. «Tratamos co mesmo cariño ó obreiro e ó camioneiro do menú do día que ó invitado dun banquete. Intentamos ofrecer a máxima calidade e o mellor servizo sempre», agrega Amable. 

Galardoado co Prato de Ouro e recoñecido cun Solete de Estrada a Guía Repsol, tamén é recomendado na guía que publica o blogue Wtransnet, unha empresa fundada en 1996 como plataforma que facilita o traballo ao sector do transporte e a loxística. O menú do día custa nel actualmente 15 euros.