Unha cadea de churrasco con orixe arxentina desembarca en Ourense na rúa Progreso

María Doallo Freire
maría doallo OURENSE

OURENSE

Las obras comenzaron hace varias semanas en el local número 63 de la calle Progreso
As obras comezaron fai varias semanas no local número 63 da rúa Progreso Santi M. Amil

A parrillada Milongas abrirá as súas portas a finais de abril, no local onde durante os últimos cinco anos estivo a cafetería Sobre Faragullas

26 mares 2024 . Actualizado ás 05:00 h.

A cafetería Sobre Faragullas, situada no número 63 da rúa do Progreso de Ourense , pechou dun día para outro a mediados do mes de xaneiro. A explicación que daba o seu propietario, Eduardo Vidacovich, naquel momento era que un grupo de hostalería moi potente ofreceulle o que pedía para vender o espazo. O local, especializado en bollería e cafés, levaba cinco anos nese punto da cidade. As obras de reforma do baixo comezaron en febreiro e o novo proxecto está case listo. Trátase dun restaurante Milongas, unha cadea de parrilladas con orixe arxentina. Os pais de José Ribas, o fundador da marca, emigraron a Buenos Aires e alí naceu el, que regresou a Galicia no 2001. Abriu a súa primeira parrillada ao pouco tempo en Milladoiro e o primeiro Milongas púxoo en marcha en Bertamiráns no 2016. O concepto é moi sinxelo. «Somos unha churrasquería como as de toda a vida, pero modernizada, cunha atención coidada e unha carta sinxela con menús pechados», explican desde a cadea. Precisamente ese é un dos puntos fortes deste novo restaurante, que abrirá as súas portas cara a finais de abril no centro da cidade. En Milongas ofrecen un menú, o campeiro, que permite comer ata cansarse por 17 euros. Inclúe churrasco de tenreira, de porco, segredo, criollos, patacas, ensalada e sobremesa.

O de Ourense será o sétimo restaurante da empresa galega, que tamén conta con locais na Coruña, Poio, Vigo e Vilagarcía, ademais dos de Milladoiro e Bertamiráns. «Estamos traballando para ter presenza na maioría de cidades galegas. Na provincia ourensá aínda non tiñamos aberto nada e comezamos pola capital, onde hai moito movemento», afirman.

A parrillada Milongas é un local perfecto para carnívoros. Ademais do menú campeiro, fan chuletón de vaca ao peso, chuleta de tenreira galega ou croca. Tamén teñen prato do día e unha proposta especial para os máis pequenos. «Os nosos restaurantes son unha opción perfecta para familias, xa que ademais do menú infantil, temos sempre unha zona de xogos e coidamos todas as comodidades», aseguran. O seu antecesor no baixo de Progreso, Sobre Faragullas, tamén tiña habilitado un espazo do local para que os nenos puidesen xogar e entreterse.

Segundo asegura a empresa de parrilladas, nos próximos días comezará o proceso de selección para formar o equipo de profesionais que atenderá no Milongas de Ourense.