Unha ourensá foi a única finalista galega ao premio de Mellor Profesional de Sala Revelación de España en Madrid Fusión

María Doallo Freire
María Doallo OURENSE

OURENSE

Laura, en uno de los salones del restaurante Miguel González
Laura, nun dos salóns do restaurante Miguel González Miguel Villar

Laura Nóvoa, copropietaria do restaurante Miguel González, no Pereiro de Aguiar, participou no campionato do congreso internacional de gastronomía

08 feb 2024 . Actualizado ás 05:00 h.

Esta edición de Madrid Fusión, o congreso internacional de gastronomía que se celebra na capital anualmente, acolleu por primeira vez o concurso a Mellor Profesional de Sala Revelación de España, un galardón que recoñece o labor de un traballador que destaque pola súa capacidade para dirixir o servizo de calquera tipo de restaurante. O certame tivo sete finalistas, seis delas mulleres, e contou con representación galega. Entre as nomeadas estaba a ourensá Laura Nóvoa (Ourense, 1980), xefa de sala do restaurante Miguel González no Pereiro de Aguiar, un local do que é copropietaria xunto ao seu marido, o cociñeiro que lle dá nome.

Os nomeados a este novo premio que se outorga en Madrid Fusión son elixidos por xornalistas gastronómicos de todo o país. Eses mesmos profesionais da comunicación son os que logo votan e deciden ao gañador. «Que nos propuxesen foi xa un premio para min. Nunca contaría con estar nomeada a algo así e foi un orgullo e unha honra», afirma Laura. Finalmente o premio levoullo Leticia Palomo, do restaurante Ugo Chan de Madrid. «Alégrome moitísimo por ela e quedo coa experiencia, que foi moi bonita», admite. 

Laura empezou a exercer como profesional de sala por casualidade. «Son profesora de francés e de feito sigo exercendo, pero desde que estou con Miguel empecei a interesarme por esta parte de a restauración. Pouquiño a pouco funme formando, tamén pola necesidade de traballadores que hai no sector», conta. «O trato coa xente sempre me gustou, así que me dediquei a cubrir baixas e vacacións», engade. Ata hai dous meses, cando un dos empregados de Miguel González deixou o traballo e entón Laura entrou a formar parte do persoal. «A falta de profesionais é un problema que se fai máis grande cada día e de feito é un tema do que se falou moito nesta edición de Madrid Fusión. Está claro que hai xente preparada e con talento, porque as escolas están cheas, pero logo non se presenta ninguén ás vacantes», conta Laura.

Esta ourensá cre que formarse é imprescindible, pero tamén ve importante romper cos protocolos obsoletos. «Penso que os clientes veñen buscando unha experiencia especial, que é un todo, non só o que comen. Esquécesenos que o principal é que veñen gozar e iso hai que aseguralo. A maioría da xente prefire o trato normal, próximo, antes da distancia que esixen os nosos protocolos. Queren que se lles fale con empatía e sen tanta parrafada para explicar cada prato», remata.

En a cita culinaria que tivo lugar en Ifema a pasada semana houbo máis representación ourensá. Precisamente o chef Miguel González presentou unha investigación sobre as aplicacións das augas termais na cociña.