Cedeira convértese na capital do percebe esta fin de semana

Icía Rodríguez / A. U. CEDEIRA / LA VOZ

CEDEIRA

JOSÉ PARDO

Os organizadores planean repartir máis dunha tonelada do crustáceo

28 jul 2017 . Actualizado ás 05:00 h.

Algúns dos mellores percebes do mundo poderanse probar durante esta fin de semana en Cedeira. Na sexta edición desta festa repartiranse sobre unhas 2.500 racións de crustáceo, acompañadas doutras 1.000 de polbo e outras 1.000 de pastelón. Este último prato substitúe á empanada tradicional, e poderase pedir de bonito, de bacallau con pasas ou de sardinillas.

Como aínda se está comprando a tonelada de produto necesaria para os festexos, a Confraría de Pescadores non anunciou o prezo final das racións. Con todo, din que probablemente baixe con respecto ao ano pasado, que se fixou en 13 euros.

Agardan que acudan a degustar os percebes unhas 5.000 persoas, entre mañá, sábado, e o domingo. O molusco elaborarase segundo a técnica tradicional de , Auga a ferver, percebes botar, auga a ferver, percebes quitarapostando polo clásico.

A cita desta fin de semana creouse tamén para pór en valor o labor dos percebeiros que arriscan a súa vida capturando artesanalmente o molusco en zonas de difícil acceso. Un oficio que require gran destreza e habilidade para poder degustar a diario o mellor marisco.

A cita organízaa a Confraría de Pescadores de Cedeira e colabora o Concello.