O Deportivo retoma a vía do triunfo ante o Raio Majadahonda (0-2)

TORRE DE MARATHÓN

Dous goles de xenio de Yeremay deron tres puntos para que o equipo coruñés volva gañar e siga invicto nesta segunda volta

23 mares 2024 . Actualizado ás 20:45 h.

Yeremay fixo esquecer a Mella e Lucas en Majadahonda , onde o Deportivo volveu gañar despois de dous empates consecutivos (0-2). O xenio canario liderou así a un equipo orfo das súas principais figuras, pero que marca o ritmo na cima dunha clasificación que seguirá liderando por terceira xornada consecutiva. Dúas accións estelares do 10 branquiazul abondáronlle para sentenciar o choque.

Sen os estandartes do seu xogo de ataque, o Deportivo completou unha primeira parte deslavazada, pero plena de ritmo e na que o balón voou de área a área para entretemento dunha bancada tinguida case por completo de branquiazul. O Majadahonda comezou asustando tras un clamoroso erro de Germán , que viña de impulsar o seu rendemento nas últimas xornadas. Con todo, nun balón que saíu a buscar á liña de fondo, pasouse de freada, escorregou e, en lugar de palmearla a córner, deixouna aos pés de Fervías . Leste, esquinado pero con toda a portería libre, xutou milagrosamente fóra.

Sen dominio, pero con Hugo Rama omnipresente, os coruñeses creceron no seu xogo e, aínda que o partido parecía por momentos de patio de colexio, a intención sempre correspondeu aos de Idiakez. Á media hora, un claro penalti sobre Yeremay veu premialos. Foi na clásica xogada do 10, con simulacro e caneo cara a fóra para que o defensa picase e o zancadillease sen remisión. Logo, o propio xenio canario transformouno ao Panenka por amais do porteiro.

O Dépor non se conformou e, no cuarto de hora antes do descanso, coleccionou outras tres ocasiones como para sentenciar o choque. Pouco despois do 0-1, un pelotazo de Germán á carreira de Barbeiro, provocou a saída á desesperada de Sarr, que chocou co 9 deportivista, pero o balón quedou solto aos pés de Yeremay, ao que a rosca afastada coa zurda escapoulla fóra. Logo, outro gran centro de Davo deixou a Barbeiro só diante de Sarr , pero o remate escapóuselle alto. Xa na conta atrás cara aos vestiarios, Hugo Rama disparou desde a frontal, pero o meta local respondeu.

O equipo coruñés xa non levantou o pé do acelerador, mentres o Majadahonda non achaba vías cara á portería de Germán, que ben puido empezar a segunda parte un cuarto de hora máis tarde que os seus compañeiros. Dous disparos de Hugo Rama abriron as hostilidades, pero o que decantou todo volveu ser o xenio de Yeremay.

O 0-2 chegou nunha xogada maradoniana na que ninguén lle puido parar. Desde a banda esquerda, o 10 escalou pola frontal, quitouse de amais ao seu marcador cun exquisito movemento de cadeira no balcón da área e colocouna lonxe do alcance de Sarr para anotar o 0-2. Os locais deron sinais de vida por medio de pelotazos á área deportivista, pero, á hora de xogo, só Samu Expósito buscou o gol cun chute alto tras un córner.

A marcha de Hugo Rama, que pediu o cambio asfixiado polo esforzo e abrazouse a Idiakez na banda, non mitigou o dominio deportivista, que co fabrilista Rubén López sumou outro elemento de traballo e talento nun mediocampo onde outros nin están nin se lles agarda.

A dez minutos do final, o Deportivo dispuxo da ocasión soñada para sentenciar. O erro do local Arnedo nun pase atrás deixou un contragolpe franco a Yeremay, que correu e brindoulla a Rubén López na área, pero o disparo cruzado do fabrilista perdeuse fóra. A contestación do cadro madrileño chegou a só tres minutos do final, cando Germán fixo a parada do partido. Enri rematou no primeiro pau un centro de Expósito, pero o meta estirouse á cepa do poste. O triunfo xa non se escapaba.

FICHA DO PARTIDO

MAJADAHONDA (0): Sarr; Ceballos, Kike Fermoso (Expósito, min 55), Joãou Dias, Casado; Reguera (Tavares, min 55), Álvaro Arnedo; Fervías, Alberto Fernández (Navarro, min 85), Sergi García (Pablo Pérez, min 72); e Cortés (Enri, min 85).

DEPORTIVO (2): Germán; Ximo (Jaime, min 85), Pablo Vázquez, Martínez, Balenziaga (Iano Simãou, min 85); Villares , José Anxo; Davo, Hugo Rama (Rubén López, min 69), Yeremay (Salva Sevilla, min 90); e Barbeiro (Alcaina, min 69).

GOLES: 0-1, min 32: Yeremay, de penalti. 0-2, min 53: Yeremay.

ÁRBITRO: Camacho Garrote (Comité andaluz). Amoestou aos locais Cortés, Joãou Dias, Expósito, así como aos deportivistas Davo, Villares , Alcaina, Jaime