Fede Cartabia: «En Braga gozo xogando e co Dépor sufro coma se estivese aí»

TORRE DE MARATHÓN

JOAQUIM LIMA

Tres goles e dúas asistencias en dez partidos demostran o bo nivel que está a mostrar en Portugal

18 abr 2017 . Actualizado ás 13:08 h.

Tras medio ano de frustración en Valencia, Fede Cartabia (Santa Fe, Arxentina, 1993) volve gozar xogando ao fútbol, dando asistencias aos seus compañeiros e marcando goles no cuarto clasificado da Liga portuguesa. Tras desvincularse do club levantino no mercado de inverno e fichar polo Deportivo, foise cedido ao Sporting Braga, onde asegura que se sente «moi feliz», pero con ganas de volver á Coruña, cidade coa que conseguiu «encariñarme en moi pouco tempo». De momento, segue a distancia ao Dépor. E sofre porque «desde fóra se ve todo con máis tensión». Pero confía nos seus excompañeros e cre que a última vitoria deixa ao equipo preto de lograr os puntos necesarios para certificar a permanencia.

-Tras o sufrido en Valencia, a vida sorrille en Braga.

-No persoal, teño que admitir que me vai todo ben. Levaba moito sen xogar e era unha situación difícil. Aquí, co paso dos partidos, vou collendo minutos e estoume atopando moi a gusto. Cando un xoga, todo pasa máis rápido.

-Tres goles e dúas asistencias en só dez partidos. Variou algo ou está a xogar como sempre?

-O míster sitúame practicamente por fóra, con liberdade cando teño a pelota. A verdade é que me estou sentindo moi cómodo. Iso é o importante e que o equipo gañe. Logo, se marcas ou dás asistencias, tamén está ben, pero o importante é que a anterior fin de semana gañamos e leste empatamos fronte ao O Porto. Viñamos de empatar un duelo que iamos gañando 3-0 aos 30 minutos e a xente estaba algo molesta connosco.

-Segue ao Dépor? Como o ve? Rodan peor as cousas aquí que aí.

-Trato de miralo sempre que podo, que é case sempre. E é certo, non vai tan ben. En Braga gozo xogando e co Dépor sufro coma se estivese aí. Tivo partidos moi bos e agora non tanto, pero a vitoria contra o Málaga foi importante. Confío nos meus compañeiros e sei que o van sacar adiante. Aínda que un estea a distancia, víveo coma se estivese aí.

«Que fichaxe recomendaría? Con que o presidente renove a Lux confórmome»

Portugal é un mercado que, por proximidade, é bastante seguido polo Deportivo. Así que Fede Cartabia podería servir de bo observador co que consultar. No entanto, o arxentino evita pronunciarse e aposta só por un nome de cara ao Deportivo 2017/18 e é de casa: Germán Lux.

-Se alguén apoiou a súa fichaxe polo Dépor ese foi Lux. Desde o minuto 1 fixo campaña.

-Seino. Seino. É un gran amigo. O meu gran apoio, xunto a Jonás, o ano que estiven aí. Sei que tiña moitas ganas de que volvese e que falou coa xente do club.

-Agora falta que renove el.

-Agardo que o faga. É un gran porteiro e este ano, a pesar de que foi suplente algúns partidos, está a darlle moitos puntos.

-Recomendaría algún compañeiro ou rival que teña visto en Portugal?

-Que fichaxe recomendaría? Ningún. Non entro niso. Con que o presidente renove a Lux confórmome (ri).