Homenaxe a confeiterías centenarias de España en Canal Cocina

La Voz REDACCIÓN / LA VOZ

TELEVISIÓN

.

O programa, ao longo de dez capítulos, realiza un percorrido por varias sobremesas típicas

01 abr 2024 . Actualizado ás 05:00 h.

Cada día, decenas de pastelerías centenarias e tradicionais elaboran sobremesas que veñen de xeracións atrás e que se converteron en imprescindibles, asociándose á nosa memoria. Canal Cocina rende homenaxe a estas confeiterías en Doces con historia, o novo formato de produción orixinal que estrea o vindeiro luns 1 de abril, ás 23.00 horas. Ao longo de dez episodios, o programa realiza un percorrido por varias cidades de España para dar a coñecer as elaboracións típicas de obradores emblemáticos con máis dun século de historia.

Penétrase nas confeiterías máis prestixiosas do noso país, visitando Madrid, Castela-A Mancha, Andalucía, Castela e León, Cataluña, Cantabria, Comunidade Valenciana, Asturias, País Vasco e Aragón. Doces con historia céntrase na elaboración desas especialidades que lles consagraron como as mellores das súas respectivas zonas.

Os piononos de Santa Fe, o goxua, os alfajores, as rosquillas de Castrillo, a pantxineta ou o menjablanc son algún dos protagonistas desta produción, que pon en valor estes doces típicos e mostra a sabedoría transmitida de xeración en xeración que os fai posibles.

Doces con historia arrinca a súa viaxe en Tarancón (Conca) cos borrachos da Bollería Máxima para degustar a continuación os bartolillos de Viena Capeláns en Madrid. No segundo episodio, chega a quenda de alfajores de Sobriña das Trejas en Medina Sidonia (Cádiz) e as cunchas de Foix de Sarrià, unha das mellores pastelerías de Barcelona. As seguintes paradas son Zuricalday, unha confeitería de Getxo (Biscaia) cuxa especialidade son os bolos de manteiga, e Casa Muñoz, un obrador de Teruel que elabora bicos de amantes.

Este delicioso periplo continúa da man do biscoito da confeitería Micheto, en Calatayud (Zaragoza), e a pantxineta de Otaegui, en San Sebastián. Tras o seu paso pola cidade donostiarra proba o pastel ruso de Ascaso, en Huesca, e desprázase ata Vitoria (Álava) para gozar en Sosoaga do goxua, un dos doces tradicionais vascos.