Así foi a rodaxe de «Masterchef» en Santiago

La Voz

TELEVISIÓN

SANDRA ALONSO

Jordi Cruz foi o rei de autógrafos e selfies no Obradoiro. Pepe, pola súa banda, teno claro: «Un prato que me namore? O polbo»

05 oct 2021 . Actualizado ás 18:25 h.

Foi a finais de marzo cando se rodou en Santiago uno dos últimos programas da quinta edición de Masterchef un espazo que gaña en emoción e tensión a medida que se achega a final. De aí os nervios que os concursantes mostraron no Obradoiro, onde se rodou a que xa é case unha semifinal do programa (gravouse o capítulo 11 dun total de 13).

No monumental escenario compostelán tan só o xurado mostrouse tranquilo, como relata Elisa Álvarez en esta crónica. Jordi Cruz converteuse, mesmo, no rei de autógrafos e selfies.

«Masterclass» de Pepe Solla

O equipo de Masterchef estivo en Santiago varios días. Mentres que durante a primeira xornada aproveitouse para rodar imaxes na Catedral, con botafumeiro incluído, na segunda, tocoulle a quenda á proba de exteriores e á degustación do xurado no Hostal dous Reis Católicos. Foi durante o terceiro (ao que corresponden estas imaxes) cando o coñecido cociñeiro Pepe Solla deu unha masterclass no Centro Superior de Hostalería de Galicia, que se emitirá no programa do domingo. Todo con produto galego.

Sandra Alonso

Galicia Calidade, Xunta e Concello de Santiago participan, polo que, «unha vez que colaboras, que sexa unha exhibición do produto galego», explicaban desde Galicia Calidade. Materias primas galegas, enxoval galego, «e mesmo as xoias de Samantha e Eva son galegas», apuntan. 

Ademais do equipo, os concursantes e algúns admiradores, polo set tamén se paseou Marcelo Tejedor, anfitrión dos cociñeiros do xurado o martes pola noite, ou Paloma , finalista compostelá na edición júnior.

 Pepe Rodríguez quixo recoñecer en Compostela o seu amor por un dos pratos máis típicos da comunidade: «Se hai un prato que me namora e gústame é o polbo, onde o hai comeríao todos os días. E non me vou de aquí sen comerme un bo polbo». Algo similar relatou Jordi Cruz, que confía cegamente en Pepe. «Buscamos cociña tradicional, Pepe é o que sempre me leva porque é un home cultivado e viaxado -conta non sen un punto de ironía- e estamos buscando ese polbo marabilloso que queremos levar á boca».

Ademais de contar con produto, escenario e material galego, o servizo non podía ser menos. Un total de 38 alumnos do primeiro curso de Dirección Hostaleira do Centro Superior de Hostalería de Galicia encargáronse de servir os pratos aos 80 comensais, entre peregrinos e invitados, elixidos entre asociacións de amigos do camiño e xornalistas gastronómicos

Pratos típicos de Galicia

Os aspirantes a gañar a quinta edición de Masterchef  deberán elaborar en Santiago pratos típicos da terra, como lacón con grelos, polbo con cachelos, caldo galego e torta de Santiago. «Toda unha homenaxe aos peregrinos que cada ano deixan a súa pegada no camiño», destacan desde RTVE. 

Na proba de eliminación terán que calcar a receita dos chefs Oriol Castro e Mateu Casañas, que durante 15 anos traballaron nel Bulli, con técnicas moi complicadas.