Ignacio Javier Calvo Ríos
NASO CALVO LA VOZ / SANTIAGO

SANTIAGO

ALBERTO LOSA RASINES - LOF

Os agasallos defensivos, a falta de firmeza ofensiva e a boa actuación do porteiro Rafa Pedrero deixan ao equipo branquiazul ao bordo do caos

24 mares 2024 . Actualizado ás 20:03 h.

O Compos foi goleado polo Cayón, un dos pechacancelas do pelotón: 4-0. Ao descanso chegaron os cántabros con dous goles de renda grazas ás intervencións do seu porteiro Rafa Pedrero, á falta de puntería dos atacantes galegos e á efectividade ofensiva dos locais. No segundo acto, a pesar de xogar cun máis, o Compos naufragou por completo e sufriu a súa derrota máis humillante.

No primeiro once de Antón Permuy entrou o canteirán Baña e regresaron David Soto, Juampa Barros e Jaime Santos. En fronte, o Cayón, con tres centrais. Con este guion inicial, a primeira ocasión do Compos non se fixo agardar. Aos dous minutos, o equipo branquiazul tivo a opción de romper o equilibrio no marcador inicial. Jaime Santos, tras unha boa acción de Parapar, enviou fóra por moi pouco o seu remate ante o porteiro Rafa Pedrero. A réplica foi para os de casa. Desaproveitouna Edu Martínez tras unha boa decisión de David Soto.

Superado o cuarto de hora, o Compos volveu á carga. O protagonismo foi para o meta Rafa Pedrero, que evitou o gol cunha intervención tras un lanzamento de socato de Parapar nun centro desde a esquerda de Juampa Barros. A insistencia dos galegos non atopou premio na acción seguinte, na que o ariete Manu Barreiro non puido chegar a un bo centro. A mala definición penalizou aos compostelanistas. O lateral Roger Escoruela desaproveitou unha nova oportunidade para os de Permuy, que saíron con moita máis enerxía que o seu rival.

Con todo, na segunda chegada do Cayón rexistrouse a sorpresa. Unha xogada mal defendida polos branquiazuis acabou cun remate de Dani Salgas que sorprendeu a Pato Guillén. Unha secuencia sen aparente perigo desconcertou aos galegos. Nun dicir amén, aproveitando o mar de bágoas dos santiagueses, Dani Salgas tivo outra para sentenciar o duelo. Pouco despois, a defensa local anticipouse a Manu Barreiro nun balón servido por Jaime Santos dentro da área.

Costa arriba

O Compos insistiu no seu dominio e o Cayón acumulou homes ao redor do seu porteiro para protexer o tanto inicial e poder sorprender á contra. Así, outro grave erro dos compostelanistas antes do intermedio puxo o partido moi costa arriba para o once galego. Pato Guillén confiouse e Jesús Villar rouboulle a carteira para marcar o segundo dos cántabros. Xusto antes de sinalar o colexiado o camiño dos vestiarios, Rafa Pedrero evitou o gol dos visitantes nunha dobre intervención a lanzamentos de Manu Barreiro e Juampa Barros.

Así concluíu unha primeira parte moi rara, na que o Compostela dominou e gozou das ocasións máis claras de gol ante un adversario que case fixo pleno nas súas chegadas.

Desconexión

O Compos, sen cambios no seu once, partiu sen tanta velocidade, dominando a un adversario máis replegado e sen a puntería suficiente para darlle a volta á tortilla. O Cayón defendeu con orde e tratou de aproveitar os espazos e a debilidade defensiva do colectivo de Antón Permuy. Deste xeito, aos dez minutos da continuación, a ocasión foi para o central Hitoshi. O seu remate de cabeza foise desviado por moi pouco.

O Compos intentou acurralar aos locais na súa área, pero a falta de imaxinación causoulle aos atacantes un verdadeiro quebradizo de cabeza. Co semáforo sempre en vermello, os branquiazuis exasperáronse ante un adversario que á hora de xogo sentenciou o duelo cun terceiro tanto que levou a firma de Riki.

Primeiros cambios

Tras o tanto dos cántabros, Permuy realizou os seus primeiros cambios en busca do milagre. Entraron con pernas frescas Samu Rodríguez e Hugo Matos para o rescate dun equipo que tocou fondo ante un dos pechacancelas do pelotón.

O Compos baixou os brazos, atacou con escasa orde e dominou sen grandes habilidades ante un rival que quedou en inferioridade pola expulsión de Turrado. Nin cun máis puideron os galegos intimidar aos locais. A recta final foi un querer e non poder. Un desastre. O Compos, totalmente perdido, sen alma, roto e sen compás, devastado e deteriorado, confundido e sometido, aínda encaixou un cuarto gol na prolongación. No 93, Larrucea ridiculizó aos branquiazuis.

FICHA TÉCNICA

(4) CAYÓN: Rafa Pedrero, Riki, Alvarito, Gabi, Álvaro Mier, Riki, Hiitoshi (Saúl Martínez, min 85), David Sanz, Turrado, Edu Martínez (Héctor, min 68), Jesús Villar (Marcos, min 75) e Dani Salgas (Larrucea, min 85).

(0) COMPOS: Pato Guillén, Roque, Roger Escoruela (Gonzalo Landeira, min 74), Casas, David Soto, Pablo Antas (Antón de Vicente, min 83), Baña (Samu Rodríguez, min 65), Jaime Santos, Juampa Barros (Manu Ramírez, min 74), Parapar (Hugo Matos, min 65) e Manu Barreiro.

GOLES: 1-0, min 26: Dani Salgas.

2-0, min 41: Jesús Villar.

3-0, min 63: Riki.

4-0, min 93: Larrucea.

ÁRBITRO: Ían Urízar Díaz (vasco), fillo do excolegiado Urizar Azpitarte. Non lle arbitrou a ningún dos dous equipos con anterioridade. Os asistentes foron Rubén Cachón e Ignacio Garro. No minuto 65, expulsou por dobre amoestación ao local Turrado. Viron o cartón amarelo David Sanz e Hiitoshi; e o visitante Roque.

INCIDENCIAS: Partido da xornada 28 do grupo primeiro da Segunda Federación disputado no Fernando Astobiza de Santa María de Cayón.