Vilaboa honra os produtos da ría e os seus viños nunha concorrida Festa do Mar

Marcos Gago Otero
Marcos Gago VILABOA / LA VOZ

VILABOA

Carpa de la Festa do Mar de Vilaboa este domingo por la mañana
Carpa da Festa do Mar de Vilaboa este domingo pola mañá CONCELLO

Entrega dos premios do concurso de catas e agradecemento ao público, ao sector pesqueiro local e aos artesáns

14 abr 2024 . Actualizado ás 17:06 h.

Numerosos veciños e visitantes déronse cita esta fin de semana na carpa da Festa do Mar de Vilaboa, un evento consolidado no calendario de actividades do municipio e que recibiu unha ampla resposta por parte do público. Os postos ofreceron mexillón, chocos e ameixa, ademais de permitir gozar cos viños da Indicación Xeográfica Protexida Ribeiras do Morrazo, da man das adegas Os Areeiros e Ardán. O alcalde de Vilaboa, o socialista César Poza, aproveitou a entrega dos diplomas aos establecementos gañadores do concurso de catas que se celebrou neste festexo para dar as grazas aos veciños por acudir a este festexo, así como recoñecer o traballo realizado pola confraría de pescadores, mariscadoras, mariñeiros e bateeiros. Representantes destes sectores estiveron no xurado que decidiu os premios e fixeron entrega dos diplomas á cada entidade gañadora.

O alcalde, xunto coa concelleira de Dinamización Económica, Carmen Gallego, destacaron o excelente respaldo de público e incidiron en que nesta edición se duplicou a capacidade da carpa, á vez que o número de restaurantes triplicou a cantidade de produto solicitado á confraría en previsión dunha afluencia superior ao ano pasado, prognóstico que se cumpriu. Galego manifestou que, pendente do reconto final de asistentes e consumicións, os comensais que se achegaron á carpa fóronse satisfeitos e tamén algúns sorprendidos polo sabor dalgúns tapas, «como resultado da mestura de sabores».

Entrega de los premios de la Festa do Mar de Vilaboa
Entrega dos premios da Festa do Mar de Vilaboa CONCELLO

César Poza agradeceu o compromiso dos artesáns locais neste evento, representados na carpa por Cachiboreta, o taller ourive Hedra de Pilar Blanco e Erre3, con artigos de impresión dixital. A patroa maior da confraría de Vilaboa, María del Carmen Cortegoso Gómez, así como María González Piñeiro e María José Castro Gómez, foron as encargadas de entregar os diplomas na categoría da Mellor Sabor as tapas do restaurante A Garboa; á Mellor Presentación á tapa de mexillóns en escabeche da Casa de Rosa de Mazaroca; e o Premio á Innovación á panadería e pastelería Os Laranxos, pola súa empanada de mexillón con chourizo.