Vilaboa honra os produtos da ría e os seus viños nunha concorrida Festa do Mar
VILABOA
Entrega dos premios do concurso de catas e agradecemento ao público, ao sector pesqueiro local e aos artesáns
14 abr 2024 . Actualizado ás 17:06 h.Numerosos veciños e visitantes déronse cita esta fin de semana na carpa da Festa do Mar de Vilaboa, un evento consolidado no calendario de actividades do municipio e que recibiu unha ampla resposta por parte do público. Os postos ofreceron mexillón, chocos e ameixa, ademais de permitir gozar cos viños da Indicación Xeográfica Protexida Ribeiras do Morrazo, da man das adegas Os Areeiros e Ardán. O alcalde de Vilaboa, o socialista César Poza, aproveitou a entrega dos diplomas aos establecementos gañadores do concurso de catas que se celebrou neste festexo para dar as grazas aos veciños por acudir a este festexo, así como recoñecer o traballo realizado pola confraría de pescadores, mariscadoras, mariñeiros e bateeiros. Representantes destes sectores estiveron no xurado que decidiu os premios e fixeron entrega dos diplomas á cada entidade gañadora.
O alcalde, xunto coa concelleira de Dinamización Económica, Carmen Gallego, destacaron o excelente respaldo de público e incidiron en que nesta edición se duplicou a capacidade da carpa, á vez que o número de restaurantes triplicou a cantidade de produto solicitado á confraría en previsión dunha afluencia superior ao ano pasado, prognóstico que se cumpriu. Galego manifestou que, pendente do reconto final de asistentes e consumicións, os comensais que se achegaron á carpa fóronse satisfeitos e tamén algúns sorprendidos polo sabor dalgúns tapas, «como resultado da mestura de sabores».
César Poza agradeceu o compromiso dos artesáns locais neste evento, representados na carpa por Cachiboreta, o taller ourive Hedra de Pilar Blanco e Erre3, con artigos de impresión dixital. A patroa maior da confraría de Vilaboa, María del Carmen Cortegoso Gómez, así como María González Piñeiro e María José Castro Gómez, foron as encargadas de entregar os diplomas na categoría da Mellor Sabor as tapas do restaurante A Garboa; á Mellor Presentación á tapa de mexillóns en escabeche da Casa de Rosa de Mazaroca; e o Premio á Innovación á panadería e pastelería Os Laranxos, pola súa empanada de mexillón con chourizo.