Laura Uña conduce a apisoadora rojilla na goleada da Seca (5-0)

POIO

CAPOTILLO

Anotou un «hat trick» ante un Roldán que non tivo ocasións de remontada

23 mares 2024 . Actualizado ás 23:18 h.

O Poio Pescamar está intratable na pista. Está abonado ás goleadas. Salvo o partido co Ourense Ontime, as rojillas arroian. Este sábado hano volto facer ante un rival que ten as mesmas aspiracións que elas por afianzarse na zona alta. Non contaban as murcianas con atoparse na Seca coa apisoadora rojilla, comandada nesta xornada por Laura Uña.

Pero antes de que ela convertese as aproximacións en goles, Irene García levantou a veda anotadora aos seis minutos. Apenas pasara un máis e Ángela Górriz anotou en propia porta dándolle ás ás rojillas. O partido xa estaba encarrilado e aínda non se chegou aos dez minutos.

As mozas do Poio estaban enchufadas e sentenciaron antes de chegar o descanso co recital de Laura Uña. No 3-0 aproveitou a debilidade do Roldán baixo paus. Kilian Belmonte optara pola porteira xogadora para buscar acurtar distancias, pero un fallo nunha transición topouse con Uña, que disparou a porta baleira. Co subidón aínda no corpo, chegaría o cuarto. Un erro na saída de balón do Roldán volve pillar a Laura á espreita para anotar desde campo contrario e deixar o partido finiquitado cando aínda quedaba o segundo tempo.

Un gol na segunda parte

Á volta de vestiarios e co 4-0 no marcador, A Seca era unha festa. E como non podía ser doutro modo, Laura Uña disparou coa zurda desde a banda dereita e deixou a María Valsera plantada baixo paus. O hat trik leva a súa firma e o Poio Pescamar segue sen conceder en casa e a domicilio. Conserva a cuarta posición. O Roldán foi onte un actor de repartición nunha película cunha soa protagonista: Laura Uña.

FICHA

POIO PESCAMAR: Elena González, Laura Uña, Ale de Paz, Marta López-pardo e Rocío Gómez —cinco inicial—. Elena Aragón, Carla Ayensa, Irene García, Yotsui Saki e Lara Balseiro.

ROLDÁN: maría Valsera, Laura Fernández, Andrea Marín, Alba Gandía e María Consuelo Campoy —cinco inicial—. María dos anxos Villa , Antonia Martínez, María Teresa Mateo, Miriam Ruiz, María Ángeles Vicente e Ángela Gorriz.

GOLES: 1-0, min 6: Irene García. 2-0, min 7: Ángela Gorriz. 3-0, min 13: Laura Uña. 4-0, min 16: Laura Uña. 5-0, min 35: Laura Uña

ÁRBITRO: Roberto Segundo amor Vizoso, Mayra Camila Araújo, Juan Ramón Juan Mora e Berta García Vázquez.