O Pontevedra alíase coa sorte para gañar ao Coruxo en Pasarón (3-1)

PONTEVEDRA

MONICA IRAGO

O equipo visitante estivo a un bo nivel, pero acabou derrotado

18 feb 2024 . Actualizado ás 19:59 h.

Estaba cómodo, moi cómodo, o Coruxo sobre o céspede de Pasarón. Adiantouse no marcador tras unha gran xogada de Álex cuxo centro enviou á rede Davo, cando en apenas trece minutos torcéuselle o partido. Vooulle o partido para ser exactos.

Todo empezou a cambiar no minuto 19. Aí puido chegar o 0-2, pero o disparo de Davo foise ao pau e, na contra, Chiqui disparou a porta e Johan desviou o balón coa man. Penalti claro que marcou Charly. Oito minutos despois, outra xogada desgraciada. Un erro clamoroso deixou o balón nos pés de Yelko Pino , que o cedeu a Charly. O dianteiro centro granate rematou en semifallo, o balón pegou no poste e no rexeitamento deu na perna de Johan, que se marcou o tanto en propia porta nun cúmulo de desgrazas. Aínda non asimilara o Coruxo ese 2-1 cando chegou o terceiro. Foi nun saque de esquina que rematou Borja Domínguez na área pequena practicamente sen oposición.

Trece minutos terribles para o Coruxo ante un Pontevedra que non desperdiciou os agasallos. Aínda terían outra ocasión moi clara os visitantes, pero Davo non estivo fino no man a man con Edu Sousa, que detivo o seu intento de vaselina. A primeira parte pechouse cunha falta moi afastada que lanzou Dalisson e repeleu o traveseiro.

Tras o descanso, o Pontevedra exhibiu ese oficio que xa mostrou en máis dunha ocasión cando os partidos en Pasarón pónselle tan de cara. Os locais cederon o mando do encontro ao Coruxo, á espera de cazar algunha contra que aínda lles puxese o duelo máis en franquía. Nese guion xa non estivo tan solto o cadro visitante, ao que lle custou moito máis achegarse con perigo á meta de Edu. Pero aínda así tivo un par de aproximacións diáfanas. A primeira nas botas de Johan, que enviou o balón ao traveseiro tras unha excepcional xogada persoal; a segunda, por medio de Vander que rematou fóra e mal cando estaba nunha posición franca para marcar.

Pontevedra (3): Edu Sousa, Churre, Mario Gómez, Álex González, Borja, Yelko (Bastos, min 70), Chiqui, Samu Maio, Dalisson (Toño Calvo, min 70), Garay e Charly (Rufo, min 70).

Coruxo (1): Andrii Chekotun, Pereiro (Bugarín, min. 81), Dani Vidal (Insua, min 64), Andriu, Johan, Añón (Teles, min. 64), Álex Rey (Borja, min 81), Mario García, Mikel, Pitu (Guido, min 81) e Davo.

GOLES: 0-1, min 4: Davo. 1-1, min, min 20: Charly, de penalti. 2-1, min 28: Johan, en propia porta. 3-1, min 32: Borja Domínguez.

ÁRBITRO: Álvaro Sahelices Puga, auxiliado en bandas por David Villabeirán Souto e Avelino González González (Asturias). Amarela a Añón.