Triunfo do COB con final agónico en Castelló (78-81)

La Voz ÁREA 11 / CASTELLÓ

OURENSE CIDADE

Ourense dominou tres cuartos, pero custoulle aguantar a vantaxe ante o Amics

13 mares 2024 . Actualizado ás 23:29 h.

O COB levou unha sufrida vitoria (78-81) nun partido que tivo controlado pero que derivou nun final agónico. Logrou o seu obxectivo de distanciarse do seu rival, asegurar a salvación e seguir o ronsel do play off.

O COB comezou con man firme ante un Amics de Castelló que igualou en intensidade co paso dos minutos. Dous tiros libres de Radic puxeron un 4-7 que sería o preámbulo dunha gran igualdade. De novo Radic, moi activo, elevaba a vantaxe a cinco (8-13), pero o equipo castellonenco nivelou o marcador a quince tras un intercambio de golpes. Un triplo de Turner volvía pór por diante aos de Félix Alonso para unha travesía de dous minutos sen que ningún equipo anotase ata que Manchón volvía pór o marcador igualado (18-18).

O equipo ourensán foi moi coral na repartición de puntos, con dous triplos de Turner, fronte a un Castelló que non tivo fondo de armario. Palazuelos anotaba desde tres para manter a vantaxe dos cobistas e para comezar o despegamento cun parcial de 0-12 que rompeu o partido. Faner intentaba rescatar ao seu equipo cun triplo (25-34) despois do tsunami dun COB desbocado que mandaba con autoridade e que era máis forte por dentro e por fóra, moi superior sobre todo no lanzamento de tres.

Un 7-0 de parcial do Amics despois dunha suspensión de Stutz obrigou a Alonso a parar o partido cunha vantaxe que se reduciu a cinco puntos. Entrou o duelo nunha loita sen cuartel. Radic mantíñase forte baixo os aros para soster ao seu equipo. Un triplazo de Javi López rescataba ao COB nuns minutos de poucas ideas e moita precipitación. Ourense apostaba por dúas bases para os últimos minutos antes do descanso.

Turner cara ao seu noveno punto desde o perímetro para pór a oito ao seu equipo (39-47), pero Manchón respondía os locais. Radic fallaba dous tiros libres pero unha transición de López Santana puña outra vez o +8 (41-49) mentres Orenga buscaba solucións con numerosos cambios. Okouo, que acadaba dez puntos, era unha das preocupacións da defensa ourensá, con problemas para neutralizalo.

Kawara acertaba para que o seu equipo non perdese o fío do partido e os de Alonso, que xogaban uns moi bos minutos, íanse de nove (45-54) a pesar de que Radic mostrábase moi fallón desde a liña de tiro libre. Foise de trece o COB (45-58) aproveitando o seu maior acerto. Non perdoaba o COB e outro triplo, esta vez de Samu Rodríguez, mantiña a vantaxe (49-61). Replicaba Rubén Domínguez de tres e o Amics non se despegaba, pero Turner freaba a reacción dos locais.

No último acto, o Amics levaba o partido ao barro para enfangarlo. A intensidade defensiva dos de Orenga descentraba a un COB que cedía a vantaxe ata os catro puntos (68-72). Fallaba agora Turner e o COB se descentraba. Alonso non sabía como arrefriar o partido e o Amics crecíase cada vez máis. Un dous máis un dos castellonencos foi xogada de tres puntos e complicou o partido ata o asubío final, con outra canastra estratosférica de Domínguez. Turner fallaba un tiro libre e daba pé a un final de infarto con triplo fallado dos locais.

O mellor: Acerto exterior coral

O COB soubo diversificar o xogo, aínda que por momentos dependese de Turner. Apareceron máis anotadores, sobre todo no perímetro, como Samu ou Adika, para desatascar e houbo sostenes por dentro como uns Jawara ou Radic constantes.

O peor: O sufrimento do final

O COB chegou a ter vantaxes de doce e trece puntos, pero cando apertaron os locais no último cuarto, Ourense non soubo arrefriar o partido. Radic, que estivo ben noutras facetas, errou tiros libres en momentos decisivos e faltou frialdade.

Os detalles: Canastones e fallos non habituais

Foi unha noite de acerto cobista no tiro de tres; con todo, un dos cobistas máis destacados neste aspecto, Kacinas, fallou máis do habitual nesa distancia (1/7). Houbo canastras rechamantes, como unha penetración de Jawara, e triplazos.

AMICS CASTELLÓ (78): J. Franch (4), R. Domínguez (20), F. Stutz (6), D. Manchón (15), V. Okouo (12) -quinteto inicial-. Tamén xogaron: A. Martínez (3), J. Faner (12), G. Bressan e V. Orlov (6).

COB (81): J. López (8), J. Turner (15), M. Kacinas (8), K. Jawara (13), I. Radic (14)—quinteto inicial—. Tamén xogaron: S. Llorente (2), Samu Rodríguez (9), Á. Palazuelos (3), R. Gill (2), A. Peter-McNeilly (7)

PARCIAIS POR CUARTOS: 20-21, 17-21 (37-42, descanso); 15-22 e 26-17.

ÁRBITROS: Furtado Almansa, Franquesa Vázquez e Langa de Martín. Eliminados Faner e Bressan.

INCIDENCIAS: Ciutat de Castelló. Xornada 24 da LEB Ouro.